Vigdis Hjorth er nominert til Dublin Literary Award 2019

I en årrekke har Vigdis Hjorth vært regnet som en av våre største forfattere. Denne høsten er hun aktuell med "Lærerinnens sang". Foto: Agnete Brun

Vigdis Hjorths roman Et norsk hus er en av de nominerte til den prestisjefylte prisen Dublin Literary Award - Vi gratulerer!

Et norsk hus fikk strålende anmeldelser da den kom ut i 2014. Med Hjulskift (2007), Snakk til meg (2010), Tredve dager i Sandefjord (2011), Leve posthornet! (2012) og Et norsk hus (2014) har hun markert seg sterkt som en uredd politisk forfatter.

Prisen omtales som verdens mest verdifulle litterære pris som deles ut årlig til enkeltstående verk publisert på engelsk. Dublin Literary Award (tidligere kalt Impac) deles ut en gang per år til en roman som er blitt publisert på engelsk. Prisen består av €100,000 og ble første gang utdelt i 1996. Det er bibliotek fra 37 ulike land og 111 byer som har oppnevnt bøkene som er nominert.

Alma er glad i det gamle tømmerhuset sitt med tomten som strekker seg opp mot skogen. Det er et ganske velstående nabolag, og hun er skilt, med voksne barn, og jobber som tekstilkunstner. For å overleve kreerer hun faner for korps og fagforeninger, og leier ut en del av huset. Nå flytter et ungt polsk par inn.