Stig Aasvik er nominert til Ungdommens kritikerpris!

Forfatter Stig Aasvik blir sammenlignet med Karl Ove Knausgård i sin skrivestil. Han tildble tildelt Vestfolds Litteraturpris for sitt samlede forfatterskap og sin unike stemme i norsk samtidslitteratur tidligere i høst. Foto: Tanya Hanzalova Wibye

Stig Aasviks Ordføreren i Oslo er en av åtte nominerte til Ungdommens kritikerpris - Vi gratulerer!

Ordføreren i Oslo er en fortsettelse av Lofotveggen. Hovedpersonen befinner seg på oppfølgingstiltak via Nav. Han trenger fortsatt en jobb. Men er det sånn at han trenger dagpenger fra Nav mer enn han trenger en jobb? Frihet mer enn en arbeidsavtale? Fra sofaen blir vi med på oppfølgingstiltak på Helsfyr, på kafé, på tur i Tøyenparken, på reise til Australia, på løpetur rundt Nøklevann, på Vålerenga-trening sammen med sønnen, tilbake til morens plutselige dødsfall, oppbruddet og kranglene med faren. Ordføreren i Oslo er en mørk, desperat og dypt original roman.

Les også: Stig Aasvik er tildelt Vestfolds litteraturpris 2018

Ungdommens kritikerpris er en pris for skjønnlitterær samtidslitteratur, delt ut av elever i videregående opplæring.

Prisen administreres av Foreningen !les og støttes av Utdanningsforbundet, Den norske forleggerforeningen og Norsk kritikerlag.

 

Ordføreren i Oslo er en roman som foregår i hodet på Stig Aasvik mens han ligger på sofaen og venter på at familien skal komme hjem. Han er arbeidsløs og deprimert. Han har ingen andre ambisjoner enn om å bli liggende på sofaen, strekke på beina for å gå en og annen tur, lese og skrive det han selv vil. I en virvlende og drivende indre bevisshetsstrøm forteller Stig Aasvik om hvordan det er å være på kollisjonskurs med seg selv, sine nærmeste, samfunnet, ja, med livet.