Lars Saabye Christensen er nominert til Bokhandlerprisen 2018

Lars Saabye Christensens Byens spor  - Maj , bind to i trilogien med samme navn, er en av ti nominerte til Bokhandlerprisen.

Bokhandlerprisen er bokhandlernes egen pris og deles ut etter avstemming blant alle som arbeider i norsk bokhandel. Boka det stemmes på må være av årets utgivelser og skrevet av en norsk forfatter innenfor skjønn/generell litteratur eller barne- og ungdomsbøker. Bokhandlerprisen er en bronsestatuett: «Takk for boken», utført av billedhugger Nils Aas.

I tillegg til Saabye Christensen er disse nominert til årets pris:  Samuel Bjørk, Mona Høvring, Maja Lunde/Lisa Aisato,Trude Marstein, Jon Michelet, Lars Mytting, Per Petterson, Linn Skåber, Simon Stranger.

Prisen deles ut tirsdag 20. november på Litteraturhuset i Oslo.

Sentralt i Byens spor står Maj, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i: Men like mye med menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine. Kvinnen i Røde Kors som utgjør Fagerborgs usynlige sosiale ryggrad. Jespers kamerat Jostein som går i slakterlære og er på vei inn i arbeidslivet, et liv også Maj må tre inn i. For ting begynner å haste