Øyvind Torseter har vunnet en rekke priser, heriblant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2014 (som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås).For "Mulegutten" ble han nå tildelt Deutscher Jugendliteraturpreis. Foto: Lars Aurtande

Illustratør og forfatter Øyvind Torseter er tildelt Deutscher Jugendliteraturpreis 2018 for bildeboken Mulegutten.

Den originale og vakre Mulegutten, som kom på norsk i 2015, er en episk Askeladden-historie med moderne vri. Boken er, som andre av Torseters bøker, solgt til en rekke land.

Deutscher Jugendliteraturpreis

Deutscher Jugendliteraturpreis er en av verdens mest prestisjefylte litteraturpriser. Prisen gis «for fremragende barne- og ungdomslitteratur». Den omfatter tyskspråklige og oversatte bøker, og kan gis til både forfattere og illustratører. Prisen ble etablert i 1956 av den (vest)tyske stat, og deles årlig ut under den internasjonale bokmessen i Frankfurt.

Øyvind Torseter

Øyvind Torseter (f. 1972) er fra Hamar, men bosatt i Oslo. Han er en svært anerkjent bildekunstner, illustratør, tegneserieskaper og forfatter. Han har mottatt en rekke høythengende norske og internasjonale priser og utmerkelser – over 40 i alt. For sine egne bøker, Avstikkere (2007), mottok han barnebøkenes gjeveste pris: BolognaRagazzi Award, og for Hullet (2012) ble han belønnet med den prestisjefylte franske Prix Jeune Alber og utmerkelsen Årets vakreste bok. I 2014 ble han og forfatter Håkon Øverås tildelt Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for bildeboken Brune. Karakteren Mulegutten har dukket opp igjen i Mulysses (2017) og Altmuligmannen, som lanseres senere i høst. Begge disse bøkene er frittstående fortellinger om Mulegutten på nye eventyr.