Meny

Handlekurv

Roy Jacobsens "De usynlige" er på kortlisten til Dublin Literary Award

Roy Jacobsens roman "De usynlige" er en av ti nominerte til Dublin Literary Award. Tidligere har den også vært nominert til den internasjonale Man Booker-prisen. Foto: Fredrik Arff

Roy Jacobsens kritikerroste roman De usynlige er på kortlisten til Dublin Literary Award. Det er tredje gang han er nominert til denne prisen. Vi gratulerer!

Prisen omtales som verdens mest verdifulle litterære pris som deles ut årlig til enkeltstående verk publisert på engelsk. Av de 150 bøkene som var plukket ut på langlisten for 2018 står nå kun 10 igjen på kortlisten. Det er tredje gang Roy Jacobsen er nominert til Dublin Literary Award. Han har tidligere vært på nominert med romanene Hoggerne og Vidunderbarn.

Etter utgivelsen av De usynlige har Jacobsen skrevet oppfølgerne Hvitt hav og Rigels øyne.

Dublin Literary Award (tidligere kalt Impac) deles ut en gang per år til en roman som er blitt publisert på engelsk. Prisen består av €100,000 og ble første gang utdelt i 1996. Det er bibliotek fra 37 ulike land og 111 byer som har oppnevnt bøkene som er nominert.

Vinneren av prisen blir annonsert 13 juni.

I "De usynlige" som utkom i 2013 skriver Roy Jacobsen om kystproletariatet, fra et miljø han selv har kjent hele livet. Handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, fra 1913 til 1928.