Meny

Handlekurv

Nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018!

Hans Petter Labergs "Ingenting blir som før" er en gripende historie om et krevende søskenforhold. Nå er den nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris 2018. Foto: Kristin Laberg

Hans Petter Laberg er Nominert til Nordisk råd barne- og ungdomslitteraturpris 2018 med sin ungdomsroman Ingenting blir som før. Vi gratulerer!

Under den internasjonale bokmessen i Bologna mandag 26. mars offentliggjorde bedømmingskomiteen for Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris de nominerte til prisen for 2018. Det nomineres kun to titler fra hvert av de nordiske landene pr. år. Hans Petter Laberg (f. 1966), den ene nominerte fra Norge er ungdomsbokforfatter, bibliotekar og blogger.

Vinneren mottar prisen på 350 000 danske kroner 30. oktober i Den Norske Opera & Ballett i Oslo i forbindelse med Nordisk råds sesjon.

Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris ble første gange delt ut under Nordisk råds sesjon 2013 sammen med Nordisk råds øvrige priser. Utdelingen er resultatet av de nordiske kulturministrenes mangeårige ønske om å styrke og løfte fram barne- og ungdomslitteraturen i Norden.

Ingenting blir som før er historien om den helga mot slutten av tiende klasse da Markus blir med Victor på en biltur som ikke blir helt som forventet. Det er den samme helga som Markus møter Sara.

«Jeg liker ikke at ting forandrer seg. Jeg kan ikke huske at forandring har gjort noe som helst bedre. Storebroren min, Victor, forandret seg, og nå er det så lenge siden jeg har snakket med ham at jeg ikke veit om jeg kjenner ham lenger. Jeg kan bare huske hvordan han var før, da han var en helt annen person.»