Meny

Handlekurv

Torill Koves Tråder er valgt ut som kandidat til Oscar

"Tråder" er en gripende og rørende historie om kjærlighet og tilknytning, fortalt nesten uten ord.

Torill Koves Tråder er valgt ut som en av 63 kandidater til årets Oscar-nominasjon for beste animerte kortfilm.

Filmen, og boken med samme tittel, ble lansert på forsommeren i år. Med dette har alle Torill Koves fire filmer blitt nominert til Oscar. I 2006 ble hun tildelt den ettertraktede prisen for Den danske dikteren. Hun har også mottatt flere andre gjeve priser. Shortlisten som består av fem nominerte filmer offentliggjøres 23.januar 2018.

 

Tråder internasjonalt kjent under Toronto International Film Festival

Tråder fikk sin internasjonale premiere under Toronto International Film Festival i september. Filmen forteller om en kvinne og et barn som blir ført sammen av en magisk, rød tråd. De knytter sterke bånd. Barnet vokser og lærer kjærlighet og tillit, og til slutt også hvordan hun må løsrive seg og knytte egne og nye bånd.

 

Ny retning

Filmen markerer en ny retning for Torill Kove som filmforteller, mener Norsk filminstitutt som har støttet prosjektet. Min bestemor strøk kongens skjorterDen danske dikteren og Moulton og meg preges av underfundighet og humor. Tråder er dialogløs og bærer i seg et stort alvor om

forholdet mellom forelder og barn. Som tidligere har Mikrofilm ved Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen også vært produsenter for Tråder.

Les også - Norsk Oscarvinner med nytt mesterstykker: Tråder

Tråder er basert på Torill Koves seneste animasjonsfilm ved samme navn. En rød tråd løfter en kvinne opp og fører henne til et lite barn. Barnet er engstelig og kontaktsky, men etter hvert bindes de to sammen. Vi følger dem gjennom barnets oppvekst – til tråden løsner og barnet går sin egen vei.

En gripende og rørende historie om kjærlighet og tilknytning, fortalt nesten uten ord.