Meny

Handlekurv

Roy Jacobsen er nominert til Man Booker International Prize 2017

Roy Jacobsen er nominert til Man Booker International Prize. Den svært betydningsfulle prisen går til en nålevende forfatter som gjennom sitt forfatterskap har gitt et særlig verdifullt bidrag til verdenslitteraturen. Foto: Fredrik Arff

De usynlige av Roy Jacobsen er på langlisten til Man Booker International Prize 2017, en av verdens mest prestisjetunge litterære priser. Vi gratulerer!

I De usynlige som kom 2013 skriver Roy Jacobsen om kystproletariatet. Handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, i årene fra 1913 til 1928. I 2015 kom oppfølgeren Hvitt hav, der forfatteren spenner opp et enda større lerret. Det er en handlingsmettet roman fra et skjebneår i norsk historie, 1944-45.

I "De usynlige" som utkom i 2013 skriver Roy Jacobsen om kystproletariatet, fra et miljø han selv har kjent hele livet. Handlingen utspiller seg på en liten øy helt ytterst i havgapet på Helgelandskysten, fra 1913 til 1928.

 

Bokpod

Podcast med Roy Jacobsen

Roy Jacobsen snakker om oppvekst, skriving, hvalfangere, seierherrer, skogsarbeidere, usynlige, depresjoner, tiden som ungdomskriminell og livet som forfatter.