Meny

Handlekurv

Årets beste ungdomsbok skal kåres!

Uprisen 2017

I alt 49 titler er med i kampen om Uprisen, 13 av titlene er fra Cappelen Damm.

Nominasjonsprosessen til kåringen av årets ungdomsbok, Uprisen 2016/2017, er godt i gang.

Torsdag 19. januar offentliggjøres de nominerte av den unge juryen under en tilstelning på Sentralen i Oslo. Cappelen Damm kan skryte av å ha eierskap til hele 13 av titlene som er med i vurderingen. Dette er kvalitetslitteratur for ungdom, som tar opp aktuelle og viktige temaer som homofili, selvmord og død, misbruk av sosiale medier og identitetsproblematikk. Flere av titlene er rendyrkede grøssere. Bak bøkene står både etablerte og anerkjente forfattere som Levi Henriksen, Tor Fretheim, Tom Kristiansen og Chris Tvedt, og yngre forfattere som har skapt begeistring hos kritikerne, som fjorårsdebutanten Maren Engelschiøn med sin bok om jakten på en ukjent far; En del av meg.

Syv utvalgte klasser på niende trinn deltar hvert å i den innledende juryeringen. I alt 49 titler er med i kampen om den unike prisen som deles ut under Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai.

 

Uprisen er ungdommens egen kåring av årets beste norske ungdomsbok. Kåringen går over et helt skoleår og involverer 900 ungdommer. Uprisen deles ut under Norsk Litteraturfestival i mai.

Prisen administreres av Foreningen !les i samarbeid med Norsk Litteraturfestival  og Den kulturelle skolesekken.