Meny

Handlekurv

Oppskrift fra programmet Kakekrigen

Kvæfjordkake «Verdens beste» med mascarponekrem

«Kristine har skrudd sammen smakene veldig godt! Dette er en nydelig utfordring til den tradisjonelle kvæfjordkaka», var dommen fra Monica Csango.

Ta Kvæfjordkaken til nye høyder på 17. mai med en himmelsk mascarponekrem. Kakekrigen-programleder Fridtjof Nilsen beskriver det hele som «et genialt grep».

Kværfjordkaken ble i september 2002 kåret til Norges nasjonalkake av Nitimens lyttere. Kvæfjordkake er en kake med marengs, vaniljekrem og mandler, og kalles også ofte for «Verdens beste». Kristine Songstad i Kakekrigen erstattet den klassiske vaniljekremen i Norges nasjonalkake med en rålekker mascarponekrem. Oppskriften finner du her!

Les også: Det fineste 17.mai-bordet lager du selv

Da Fridtjof Nilsen startet som programleder for Kakekrigen i 2013 kunne han ikke bake. Klart han var glad i å spise kaker, men selve bakeprosessen framsto som mystisk og vanskelig.

Siden den gang er det blitt bakt mer enn 1300 kaker i Kakekrigen.