Meny

Handlekurv

Vinter OL i Pyeongchang - her er den offisielle OL-genseren

Her er OL-genseren til barn med lue og pannebånd. Foto: Wenche Hoel-Knai

"Olympic passion" er navnet på den norske OL-troppens offisielle genser til vinterlekene i Pyeongchang, Sør-Korea. Dette der de 23.olympiske vinterleker som går fra 9. til 25. februar 2018. Til nå har Norge sanket 329 olympiske medaljer og av disse er 118 gull.

For første gang mellom stive permer; en komplett samling strikkeoppskrifter til de norske OL-genserne, fra 1956 til og med 2018.

I Norske OL-gensere fra 1956–2018 finner du oppskriftene på den offisielle OL-genseren til dame, herre,barn, løs hals, lue, pannebånd, pulsvanter og sokker med mønster. Alle oppskriftene eies av Dale garn. De fleste er designet av husets egne designere.

Les også: Her får du oppskriften på genseren fra OL i Torino i 2006 - perfekt se-på-OL-strikkekos

En håndstrikket genser er et plagg som gjør deg glad. Du kan nå strikke deg gjennom OL-historiens ikoniske gensere. Eventyret startet med OL i Cortina d'Ampezzo i Nord-Italia, og hvert fjerde år siden er det blitt designet et nytt strikkemønster i forkant av vinterolympiaden. I boken finner du oppskrifter som er relativt enkle å strikke, og oppskrifter med flere farger og mer detaljerte mønstre.