Meny

Handlekurv

Ny bok om dyrenes følelsesliv

"Dyrenes indre liv" av Peter Wohlleben

Forfatteren av "Dyrenes indre liv" og "Trærnes hemmelige liv" Peter Wohlleben. Foto: Tobias Wohlleben

I Dyrenes indre liv viser Peter Wohlleben at det ikke bare er mennesker som har evner til å føle kjærlighet, sorg og omtanke.

I sin nye bok Dyrenes indre liv tar Wohlleben oss på nytt med inn i naturen, men denne gang er det dyrelivet som står i sentrum. Gjennom forskjellige historier gir Wohlleben oss eksempler på hvordan også dyr har sin egen personlighet og karakter.

Wohlleben kommer til Lindmo lørdag 22.april.

Les også: Derfor er dyrene glad i deg på vår blogg Forlagsliv  

Et fascinerende innblikk i dyrenes følelsesliv

Dyrenes indre liv

"Dyrenes indre liv" gir oss et fascinerende innblikk i naturen som omgir oss. Omsorgsfulle ekorn, lojale og kjærlige ravner, medfølende skogmus og sørgende rådyr - er det ikke bare mennesker som har disse følelsene? Som hos oss er den utviklet som et resultat av både arv og miljø, og i Wohllebens historier kan dyrene oppvise både mot, humor, taktikk, medfølelse, kjærlighet, sorg, skyldfølelse og skam, og opptre bedragersk. Ja, han påstår til og med at dyremødrene navngir barna sine, og at særlig ravner bruker slike spesielle «identitetsrop» og kan kjenne hverandre igjen på stemmen også etter flere år.

Dyrenes indre liv

Omsorgsfulle ekorn, lojale og kjærlige ravner - er det ikke bare mennesker som har disse følelsene?

Gå ikke glipp av denne!

Trærnes hemmelige liv

Det foregår forbløffende ting i skogene våre: trær som kommuniserer med hverandre, trær som vokter og tar kjærlig ansvar for barna sine og dessuten ser etter sine skrale, gamle naboer, trær fulle av følelser, empati og hukommelse.

"(...) nå har jeg lest en bok som har forandret mitt syn på trær for alltid. ... Den tyske skogforvalteren Peter Wohlleben har skrevet en vanvittig bok om Trærnes hemmelig liv. Han viser vei inn i en verde jeg aldri har tenkt at finnes."
Ole Mathismoen i Aftenposten