Boktips-LIVE

Henrik H. Langeland, Tore Rem, Iram Haq m.fl.

Velkommen til Boktips-LIVE med Henrik H. Langeland, Tore Rem, Bjørn Samset, Iram Haq og Johanne Engelund Tjøsvold. Musikk ved Bjørn Tomren.

 

Henrik H. Langeland hadde stor suksess med å gjenoppta Wonderboy-trilogien i fjor. Nå er han tilbake med et nytt bind i romansyklusen Verdensmestrene. I Paradis handler det mest om 21 år gamle Amar Singh og hans trøblete liv i 1991 Foreldrene tror sønnen lever som en pliktoppfyllende ung sikh med ingeniørambisjoner. I realiteten har han funnet tilhørighet i islam – uten at de muslimske kameratene i moskémiljøet på Grønland kjenner sikh-bakgrunnen hans. Paradis er en roman med tempo, trøkk og nerve av kaliberet som kjennetegner Henrik H. Langeland.

 

Tore Rem er i høst ute med andre bind i trilogien om folkekongen Olav V. Olav V. Krigeren 1940 - 1945 handler om kanskje den mest spennende tiden for kong Olav, og den tiden mange av leserne er opptatt av. Etter å ha strevd med å finne seg til rette som kronprins, fant Olav endelig en rolle under krigen.

 

Bjørn Samsets 2070. Alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den er en klimabok som gir håp. Samset er Norges mest kjente klimaforsker. I 2070 må vi ha null i netto utslipp. Det betyr at vi har femti år på oss til å gjøre store endringer i hvordan vi lever og organiserer samfunnet vårt på. Men Samset viser at det er ingen grunn til å gi opp selv om det ser mørkt ut.

 

Iram Haq er en av våre sterke historiefortellere – hun har skrevet filmmanus og barnebøker, hun har regissert prisbelønte filmer og serier. Hun er uredd, politisk og humanistisk. Filmene hun står bak har et stort alvor, men i hennes romandebut, Uelsket, viser hun også sitt komiske talent.

Romanen handler om Sofia som er fra Oslo og har pakistanske foreldre. Hun har ofte for lite penger, og hun er for mye på Tinder. Sofia får et stipend til å lage fotokunst og tipper at det er fordi hun er brun. Da faren blir alvorlig syk, begynner hun å ta bilder av ham. Og da en gammel flamme kommer til byen, intensiveres Sofias kjærlighetslengsel.

 

Johanne Engelund Tjøsvold er en av høstens skjønnlitterære debutanter. Hennes debut er med diktsamlingen Betyr ikke lenger så mye for meg å bety så mye for dere. Stilmessig er forfatteren først og fremst inspirert av punk, hiphop, visesang og andre musikalske og filmatiske popkulturelle uttrykk. Dette er en hard, rå og sår skildring av både samtiden og av en ung jentes oppvekst på Landås i Bergen. Diktenes forteller vil gjerne være tøff, men hun klarer ikke alltid å være det.

 

Kveldens musikalske gjest er Bjørn Tomren. Bjørn Tomren er en av våre mest originale og talentfulle musikere. Nå kan du se ham på «Stjernekamp» på NRK. Tomren startet karrieren som klovn. Så begynte han med jodle- og trekkspillmusikk i duoen Polkabjørn & Kleine Heine. Sommeren 2017 fikk Tomren bronsehesten i verdensmesterskapet i strupesang i Tuva. Han innehar også verdensrekorden i Norge på langs flest ganger; henholdsvis i kajakk, til fots, på ski og i robåt.

 

Arrangementet er gratis.

 

Smittevern

Vi forholder oss til FHIs retningslinjer og smitteverntiltak. Derfor blir det noe begrenset med plasser, og det kan være lurt å møte opp litt tidlig om du skal være sikret plass – her er det førstemann-til-mølla som gjelder.