Boktips LIVE: Trygve Skaug, Henrik Langeland m.fl.

Boktips LIVE er tilbake i strømme-versjon. Torsdag 4. juni kl 20.00 får du en minikonsert med Trygve Skaug og intervjuer med Henrik Langeland, Ina Strøm, Ingunn Kyrkjebø og Anna Fiske.

Boktips LIVE går denne våren som en nettversjon her påBoktips og Cappelen Damms Facebook side. Boktips LIVE er vår månedlige mini-litteraturfestival i Cappelen Damm-huset med forfattersamtaler og minikonserter. Torsdag 4. juni kl 20.00 kan du hjemme i stua møte Henrik Langland som vil snakke om årets store sommerroman Showtime!, Ingunn Kyrkjebø om Kraften i tomme tanker, Ina Strøm om En japansk vår og Anna Fiske om Hvordan man begynner på skolen.

Minikonsert med Trygve Skaug

Trygve Skaug er en av landets mest populære artister og poeter. Han skulle turnere Norge rundt i mars med nytt album og skulle så ende opp med to utsolgte konserter i Operaen. Coronaen ødela for det, men nå får du ham rett hjem i stua istedet med en minikonsert.

I fjor medvirket Skaug til en milepæl for norsk lyrikk. For første gang siden 1985 lå en diktsamling på toppen av bestselgerlisten for skjønnlitteratur. Det var Trygve Skaugs ungdomsdiktsamling Følg med nå. Årets samling Ikke slipp selger like godt. Så du får sikkert noen smakebiter fra diktene hans også på denne minikonserten.

Langelands «Showtime!»

Showtime! er tredje roman om Christian von der Hall. I den første boken Wonderboy møtte vi Christian som 34-åring, besatt av drømmen om å bli rik. I bok to, Fyrsten, var han blitt 47 og hadde erfart at én ting betyr mer enn penger, nemlig makt. Nå nærmer vår helt seg 60 og aner at det finnes noe som er enda viktigere – og det er kjærlighet. Eller som Christian, en ektefødt mann av sin tid, gjerne kaller det: underholdning.

 

Kraften i tomme tanker

Ingunn Kyrkjebø har vært gravende journalist, reporter, programleder og regissør i over 25 år. Hun har arbeidet både i NRK og TV2. Hun har i en årrekke vært opptatt av japansk filosofi og kultur. I hennes nye bok Kraften i tomme tanker tas du med på en reise, via japansk kultur, moderne vitenskap og anekdoter, inn i den tomme tankens rike. Du kan lese om hvordan små valg krever like mye energi som store, at du bør bli en monotasker i stedet for en multitasker, og om du skal få gjort mer, bør du gjøre mindre.
 

En japansk vår

I En japansk vår skriver journalist og forfatter Ina Strøm nært, engasjerende og befriende ærlig om sine forsøk på å forstå japanerne og å passe inn i et land som på så mange måter er fjernt fra Norge. Hun tar oss med gjennom et land som har evnen til å ta pusten fra alle som besøker det. Japans fengslende historie flettes elegant inn teksten, og handlingen forflytter seg parallelt fra sør til nord og fra urtid til samtid.

Hvordan begynner man på skolen?

Det er nesten 60 000 norske barn som venter i spenning på å begynne på skolen til høsten. De kan fylle vendetiden med den hjertevarme, informative og morsomme boken Hvordan begynner man på skolen? Boken ufarliggjør den store overgangen det er fra å være barnehagebarn til å begynne i 1. klasse.