Reiulf Steen - Historien, triumfen og tragediene

 

Knapt noen politiker fra norsk etterkrigstid har engasjert folk like sterkt som karismatikeren og ideologen Reiulf Steen (1933–2014).

Han var den farløse arbeidersønnen fra Sætre i Buskerud som midt på 1960-tallet tok spranget opp til å bli ble en av Norges ledende politikere, og nådde senere høydepunktet i en mer enn 40 år lang politisk karriere som en sterkt omstridt partiformann fra 1975 til 1981. Den historiske biografien vi lanserer i kveld vil gi svar på så godt som alle de tidligere ubesvarte spørsmålene om Reiulf Steen, og gi leserne ny innsikt om Arbeiderpartiets nyere historie. Dette blir garantert årets mest spennende og lærerike bokutgivelse for alle med interesse for norsk politikk og politisk historie.

Historikeren og forfatteren Hans Olav Lahlum innleder med et lite foredrag om hovedlinjene og de viktigste nyhetene i boken.

Deretter vil den politiske kommentatoren Tone Sofie Aglen intervjue Lahlum om biografien, Arbeiderpartiet, Reiulf Steen og hans tid i norsk politikk.

Vi avrunder kvelden med en panelsamtale som også styres av Tone Sofie Aglen. Allerede bekreftede paneldeltakere er – foruten Lahlum selv – historieprofessoren Olav Njølstad og journalistnestoren Harald Stanghelle.

Det blir boksalg, boksignering og mulighet for å stille forfatteren spørsmål.

Arrangementet er åpent for alle (aldersgrense 18 år).
og finner sted nede i kjelleren på Youngs/Kulturhuset