Meny

Handlekurv
20.10 KL 18:00 til KL 21:00
QBG
Tordenskioldsgate 5, 0160 Oslo | Vis på kart

Thomas Kvam: HOMO SACCO - Utstillingsåpning og boklansering

 

I Thomas Kvams roman Homo sacco møter vi den unge filosofiprofessoren Sofie som bestemmer seg for å infiltrere Oslos kunstliv. Der treffer hun kurator og dekan Mr. K, kunstkritikeren Kjell og kunstneren Scram. Mr. K har ambisjoner om reell innflytelse. Kjell ønsker seg sjelelig dybde. Scram vil skape kunst som blir kjøpt inn av de største internasjonale institusjonene. I bakgrunnen spiller Sofie sitt spill.

 

Utstillingen på QB Gallery og Blomqvist Kunsthandel presenterer dette i et format der QB er omgjort til en installasjon som forestiller Scrams kontor, altså det fysiske rommet hvor kunstnernes nitide researchprosjekter finner sted.

I Blomqvist kunsthandels to saler presenteres resultatet av dette arbeidet i form av en serie malerier, foto og kulltegninger. I disse arbeidene fremstilles karakterer, scener og tematiske finter fra bokens univers.

Utstillingens hjørnesteiner kan sies å være følgende subversive firkløver; rus, seksualitet, vold og umoral. Det dreier seg om en satirisk og dystopisk fremstilling av samtiden, med hovedfokus på kunstens evne til å gi oss nye perspektiver både på den selv og på samfunnet for øvrig.

 

Utstillingen står til søndag 5. november.