Yogamamma (Innbundet)

Med yoga gjennom graviditet, fødsel og barseltid

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202559236
Kategori: Trening og sunn livsstil
Omtale Yogamamma

Å gå fra å være én til å bli to, fra å være datter til å bli mor, fra å passe på seg selv til å ha ansvaret for et nytt lite liv er en stor omveltning. På kort tid skal en gravid kvinne tilpasse seg enorme indre og ytre forandringer. Denne boken viser hvordan yoga kan være til støtte, hjelp og glede for kvinner som står foran en ny fase i livet.

Her presenteres fysiske øvelser spesielt tilrettelagt for gravide. Øvelsene fremmer styrke, smidighet, balanse og sirkulasjon – alle har bilde, trinn-for-trinn-forklaringer og tips om tilpasninger, satt sammen i program for hvert trimester. Her forklares pustens rolle og pusteøvelser som kan redusere stress og angst, skape balanse og ro i sinnet og fremme hvile og søvn. Boken omfatter bekkenbunnsøvelser, visualiseringer, affirmasjoner og fødestillinger – og ellers tips, råd og innsiktsfulle observasjoner.

Forfatteren viser hvordan yogafilosofi kan hjelpe nye mødre med å tre inn i morsrollen på en mer naturlig og mindre kritisk måte, og være mer til stede i seg selv gjennom denne krevende, men vakre overgangsriten. Yoga er en unik fødselsforberedende praksis som kan hjelpe kvinner til å ønske et nytt liv velkommen med en frisk og sterk kropp, et fredelig sinn og et åpent hjerte.

Til toppen

Anmeldelser Yogamamma

Den perfekte boken om yoga 24.04.2018

«Den perfekte boken om yoga. En vakker bok som alle kan få glede av, også de uten baby i maven.»

Silvany Bricen, http://silvanybricen.no

Til toppen

Om forfatter

Cathrine Mathiesen (f. Widerøe Shetelig) er yogalærer og mamma i Oslo. Hun har praktisert yoga i 20 år og undervist i ti. Hun har studert og undervist Iyengar og Hatha i Danmark og England, med fordypelse i gravidyoga og yoga som terapi. Hun underviste i London i flere år, blant annet på Triyoga og The Life Centre. I dag er hun fagansvarlig for mor/barn på HiYoga hvor hun underviser gravidyoga og mamma/baby, utdanner lærere innenfor fagområdet og holder foredrag om temaet. I sin egen praksis utforsker hun hvordan yoga best kan understøtte livet som småbarnsmor, med balanse mellom trening, hvile og åndelighet, og fremme kvinnelig kraft og fellesskap.

Cathrine har tre barn på 3, 6 og 9 år. Med dem har hun oppdaget gleden og verdien ved yoga i svangerskapet, under fødsel og som mamma. Cathrine er også utdannet sosiolog og journalist fra London, og KaosPilot fra Århus. Hun har tidligere jobbet som freelancejournalist, designrådgiver, brand manager og prosjektleder for blant annet veldedige initiativ for barn og unge i Sarajevo.