Vondt i magen? (Innbundet)

Gode råd mot magesmerter hos barn og ungdom

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202565107
Kategori: Foreldre og barn
Omtale Vondt i magen?

Oppblåsthet, mageknip eller forstoppelse? Vondt i magen er en av de vanligste årsakene til at foreldre oppsøker lege med barnet sitt. Alle har vondt i magen av og til, men mange har magesmerter som fører til bekymringer og redusert livskvalitet. Som regel kommer smertene av at tarmene ikke fungerer optimalt. Heldigvis er det mye du kan gjøre for å bedre situasjonen.
I boken gjennomgås ulike forstyrrelser i magen og tarmens funksjon, og hva du kan gjøre for å løse problemet. Rådene passer også for voksne. Du får lære mer om tarmflora, de gode og mindre gode tarmbakteriene, og hvordan vi kan ernære de gode. En egen del handler om kosthold, matallergi og intoleranser. Du får også en nyttig oversikt over hvilke symptomer som kan være tegn på mer alvorlig sykdom, som betyr at man må oppsøke lege raskt, og hvilke symptomer som tilsier at man kan vente litt og sette i gang egne tiltak.

Til toppen

Andre utgaver

Vondt i magen?
Bokmål Ebok 2018
Vondt i magen? Gode råd mot magesmerter hos barn og ungdom
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Anmeldelser Vondt i magen?

Barnelege og allergolog Bente Krane Kvenshagen har skrevet en meget lettlest, lærerik og viktig bok om et tema som opptar de fleste foreldre/fagfolk på et eller annet tidspunkt: Vondt i magen. Her florerer det av myter, antakelser/teorier om årsaker, behandlinger, dietter og diagnoser. Man blir jo helt tullerusk både av å snakke med folk og lese på nett om dette temaet. Så hvis du vil rydde litt opp i eget hode: Les denne da vel!

Gode, grundige forklaringer på veldig vanlige problemer (både hos voksne og barn). Den burde vært pensum for sykepleiere/helsesøstre/leger osv.
Det hadde i alle fall hjulpet meg. Anbefales!

Maria Bakkeid, sykepleier og helsesykepleierDriver nettsiden: www.lillemini.comMaria Bakkeid, @lilleminis på Instagram

Til toppen

Om forfatter

Bente Krane Kvenshagen er barnelege med doktorgrad i matallergi hos barn. Hun har jobbet på Sykehuset Østfold, Rikshospitalet og er nå ansatt som barnelege ved Best Helse Nordstrand i Oslo. Hun har vært i ulike forskningsmiljøer innen allergi siden 2002, og holder en rekke foredrag om emnet. Hun har tre barn, to bonusbarn og fire barnebarn.