Volvo Lastvagnar (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 220
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202254988
Omtale Volvo Lastvagnar

"Unge mann, sier von Borring, du har problemer. Håndtrykket ditt er dødt. Øynene er vasne. Du trenger hjelp."

"Jeg vet ikke hva jeg trenger, sier Doppler. Men hjelp høres ut som en begynnelse."

Värmland. Sverige. Skog overalt.

En utgammel dame kommer i skade for å mishandle undulatene sine. En like utgammel speider ser på fugler og lengter.

Inn i dette vesle universet kommer Andreas Doppler gående.

Volvo Lastvagnar fortsetter der romanen Doppler slutter. Vi følger samme person og samme elg et stykke inn i Värmland, hvor de møter en speider som har sovet ute tjuefem tusen ganger og en narkoman gammel dame som vil forandre verden.

Forfatteren nekter seg ingenting denne gangen, og resultatet er en vilter og leken tekst som noen vil trykke til sitt bryst og andre vil sky som pesten.

Til toppen

Andre utgaver

Volvo Lastvagnar
Bokmål Heftet 2005
Volvo lastvagnar
Bokmål Heftet 2006
Volvo lastvagnar
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Volvo lastvagnar
Bokmål Ebok 2010
Volvo Lastvagnar
Bokmål Heftet 2013
Volvo Lastvagnar
Bokmål Heftet 2016
Anmeldelser Volvo Lastvagnar

"Med Doppler gjør Erlend Loe seg til landets mest skremmende forfatter."

Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Erlend Loe har skrevet en av sine morsomste og mest uforutsigbare bøker med oppfølgeren til romanen Doppler."

Tom Egil Hverven, NRK Kulturnytt

"...underholdende og fiks...."

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Fandenivoldsk. Super"

A.S. Løvlie, Dagsavisen

"Dette innebærer at også årets roman byr på storartet slapstick-underholdning hvor den særegne loeske sounden av lattermild, skrudd naivisme og melankolsk alvor klinger med. ....vil mange trolig flire av hallingkastene som den lekelystne fortelleren utfører underveis. Med gravalvorlig mine formidles matoppskrifter, en oversikt over historien til Volvo-konsernet og annet faktastoff. Romantiske klanger og lattermilde bisarrerier veksler med mørke innsikter"

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Det er fornøyelig lesning og Erlend Loe har utstyrt boka med en helg haug med kommentarer og fotnoter som er kostelige i seg selv."

Kjell Moe, Kulturspeilet

Til toppen

Om forfatter

Erlend Loe er født i Trondheim i 1969. Han debuterte med romanen Tatt av kvinnen i 1993. Naiv.Super (1996) ble en stor suksess nasjonalt og internasjonalt, og fikk raskt benevnelsen generasjonsroman. I 1999 kom dokumentaren L, resultat av en ekspedisjon der Loe med kompiser parodierte den tradisjonelle ekspedisjonskulturen og tilhørende litterære sjanger. Den fikk han Bokhandlerprisen for. I 2006 mottok han også Prix Européen des Jeunes Lecteurs (Europeisk ungdomspris) for romanen. I 2001 kom Fakta om Finland, om en mann som lager en brosjyre om Finland for å øke nordmenns interesse for ferielandet i øst.

Loe har oppnådd stor anerkjennelse for sin beskrivelse av den moderne mannen i kultromanene Doppler (2004), Volvo Lastvagnar (2005) og Slutten på verden slik vi kjenner den (2015). I Muleum (2007) møter vi ensomme og fandenivoldske Julie som er mer redd for livet enn for døden. I 2009 kom den fornøyelige Stille dager i Mixing part, en sorthumoristisk samlivsroman, i 2011 Fvonk, historien om vennskapet mellom en tidligere gang- og mosjonsentusiast, og en litt sliten statsminister ved navn Jens. I Vareopptelling (2013),møter vi den fallerte poeten Nina Faber, som ikke aksepterer slakten av sin siste diktsamling Bosporos. Sistnevnte inspirert av et opphold i Istanbul. Dyrene i Afrika (2018) er en historie om avmakt, aktivisme, avvik og tøylesløst begjær, hvor fem enkeltpersoner - en tannlege, en biolog, en filmklipper, en forfatter og en politietterforsker - kjenner dragninger og tilbøyeligheter de ikke forstår hvor kommer fra.
I Helvete (2019) finner nyskilte Rakel en trapp i hagen sin som fører lukt - ja - til helvete.

Erlend Loe har også et suksessrikt forfatterskap for barn, der bøkene om truckføreren Kurt er helt sentrale, alle illustrert av Kim Hiorthøy. Den første, Fisken, kom i 1994, etterfulgt av Kurt blir grusom (1995), Kurt quo vadis (1998), Kurt koker hodet (2003), Kurtby (2008) og i 2010 Kurt kurér.

Oversikt over tilgjengelige titler i Kurt-serien finner du her.

Andre barnebøker er Maria & José (1994), Rumpemelk fra Afrika (2012) og Politiland fra 2016.

Erlend Loe også har skrevet flere filmmanus, og jobbet som filmanmelder.

Loe har gitt stemme til den amerikanske poeten Hal Sirowitz' med sin gjendiktning av Sa mor (1997) og Sa terapeuten (1998). Han har også gjendiktet Adam Mansbachs Sov, for helvete!, både i norsk og nynorsk språkdrakt.