Volvo Lastvagnar (Heftet)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 220
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202250218
Kategori: Romaner
Omtale Volvo Lastvagnar
Unge mann, sier von Borring, du har problemer. Håndtrykket ditt er dødt. Øynene er vasne. Du trenger hjelp. Jeg vet ikke hva jeg trenger, sier Doppler. Men hjelp høres ut som en begynnelse.

Inn i det värmlandske univers kommer en mann gående. Det er Doppler som kommer. Andreas Doppler. En nordmann. Han har sin årsgamle elg, Bongo, med seg. Og sønnen Gregus. Elgen går bak ham på stien og sønnen ligger og sover på draget bak elgen. Selv om det er sent, er det ingenting som tyder på at Doppler snart vil ta kvelden. En fin kveld er det, for øvrig. Forsommer og mildt og lyst. Han er etter hvert ikke helt ukjent med å vandre på denne måten, Doppler.

Hva gjør han her ute? Det er ikke greit å vite.
Kanskje kan man si at Norge ble for trangt for ham, at han fikk behov for å se seg litt rundt. Han valgte å forlate festen. De andre satt fortsatt til bords og hoiet. Snart skulle det bli kaffe avec og sigarer, men Doppler reiste seg og gikk.
Han leter etter noe. Etter gode mennesker. Etter tegn på anstendighet.
Volvo Lastvagnar fortsetter der fjorårets roman Doppler slutter. Vi følger samme person og samme elg et stykke inn i Värmland, hvor de møter en speider som har sovet ute tjuefem tusen ganger og en narkoman gammel dame som vil forandre verden.

Til toppen

Andre utgaver

Volvo lastvagnar
Bokmål Heftet 2006
Volvo lastvagnar
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008
Volvo lastvagnar
Bokmål Ebok 2009
Volvo Lastvagnar
Bokmål Heftet 2013
Volvo Lastvagnar
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Erlend Loe:

Anmeldelser av Volvo Lastvagnar
"intet mindre enn mesterlig. (...) Skarp og intelligent. Og hamrende morsom."
 
Berlingske Tidende
"Han er sgu morsom, den gode Loe. En feel good-bok, som er lige til at tage med på stranden. Hvis altså ikke man er redd for å utstøte latterbrøl i all offentlighet."Information
"Det er berikende, helsebringende, oppløftende litteratur i det røde felt av eksistensialismen."
Nordjyske Stiftstidende
"Det lykkes Loe i å tegne en verden av store og små speiderførere så godt, at det gradvis går opp for en, at vi lever i en speidertid."
Politiken
"Fabelaktig morsomt. Enda en supernaiv og fremragende roman fra Erlend Loe."Jyllandsposten
"Det er fornøyelig lesning og Erlend Loe har utstyrt boka med en helg haug med kommentarer og fotnoter som er kostelige i seg selv."
Kjell Moe, Kulturspeilet
"Fandenivoldsk. Super."Anders Sundnes Løvlie, Dagsavisen
"Dette innebærer at også årets roman byr på storartet slapstick-underholdning hvor den særegne loeske sounden av lattermild, skrudd naivisme og melankolsk alvor klinger med."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
""Erlend Loe har skrevet en av sine morsomste og mest uforutsigbare bøker med oppfølgeren til romanen Doppler."
Tom Egil Hverven, P2
"(...) underholdende og fiks (...)"
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Erlend Loe er født i Trondheim i 1969. Han debuterte med romanen Tatt av kvinnen i 1993. Naiv.super (1996) ble en stor suksess nasjonalt og internasjonalt og fikk raskt benevnelsen generasjonsroman. I 1999 kom dokumentaren L, resultat av en ekspedisjon der Loe med kompiser parodierte den moderne ekspedisjonskulturen og den tilhørende litterære sjanger. I 2006 mottok han Prix Européen des Jeunes Lecteurs (Europeisk ungdomspris) for romanen.

Loe har oppnådd stor anerkjennelse for sin beskrivelse av den moderne mannen, Doppler, i kultromanene Doppler (2004), Volvo Lastvagnar (2005) og Slutten på verden slik vi kjenner den. I Muleum (2007) møter vi ensomme og fandenivoldske Julie som er mer redd for livet enn for døden. I 2009 kom den fornøyelige Stille dager i Mixing Part, og i 2013 Vareopptelling, der vi møter den fallerte poeten Nina Faber, som ikke aksepterer slaktet av sin siste diktsamling Bosporos. Sistnevnte inspirert av et opphold i Istanbul.


Erlend Loe har skrevet flere filmmanus. Filmen Detektor ble en stor suksess. Han har også et suksessrikt forfatterskap for barn, der bøkene om Kurt helt sentrale, alle illustrert av Kim Hiorthøy.

Erlend Loe har gitt stemme til den amerikanske poeten Hal Sirowitz' med sin gjendiktning av Sa mor i 1997 og Sa terapeuten min i 1998. Han har også gjendiktet Adam Mansbachs Sov, for helvete!, både i norsk og nynorsk språkdrakt.

Mer om Erlend Loe:

http://no.wikipedia.org/wiki/Erlend_Loe

https://twitter.com/erlendloe

https://www.facebook.com/pages/Erlend-Loe/28678365535

http://www.nrk.no/skole/persondetalj?topic=oid:T23234