Vold mot kvinner (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 376
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202418779
Kategori: Samfunnsvitenskap , Helse og psykisk helse , Helse og sosialfag og Fagbøker
Fag: Helsefag, Politifag og kriminalomsorg
Nivå: Akademisk
Omtale Vold mot kvinner

Boka gir en samlet, tverrfaglig fremstilling av temaet vold mot kvinner i dagens Norge.
Kvinner som er eller har vært utsatt for vold, får ikke bare helseskader. De lever også med utrygghet og begrenset mulighet til kontroll over eget liv.

Boka beskriver de mangfoldige måtene menn utøver vold mot kvinner på. Den belyser somatiske og psykologiske skadevirkninger hos kvinnene og presenterer ulike hjelpetiltak. Formålet er å gjøre yrkesutøvere som kommer i kontakt med voldsutsatte kvinner, bedre i stand til å møte, forstå og hjelpe de kvinnene det gjelder.

Forfatterne kommer fra ulike profesjoner. Boka er skrevet for studenter på bachelornivå innen helse- og sosialfagene, medisin, politifag, jus, teologi og andre profesjonsstudier der temaet er aktuelt. Den er relevant også for alle som allerede jobber med voldsutsatte kvinner.

Til toppen

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Vold mot kvinner

Skjult vald?

I den nasjonale studien av omfanget av vald og valdtekt i Noreg blir det slått fast at mykje av denne forma for vald blir skjult for hjelpeinstansar og rettsapparat.

Arna Meisfjord, Utdanning 5/2015

Til toppen

Om forfatter

Kjersti Narud, dr.med., er overlege ved Kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri for Helseregion Sør-Øst, Oslo universitetssykehus HF.