VM i fotball 2014 (Fleksibind)

Forfatter:

, , og

Forfatter: , , og
Innbinding: Fleksibind
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202457228
Kategori: Trening og sunn livsstil
Omtale VM i fotball 2014

VM i fotball 2014 er en kjærlighetserklæring til fotballen og til Brasil, men også et mesterskapscomeback fra Dag Solstad og Jon Michelet.

Sommeren 2014 reiser de to journalistene Tom Stalsberg og Morten Pedersen til Brasil der de på hvert sitt vis vil følge opp tradisjonen fra Solstad og Michelet – fotballsportens to store kronikører. Pedersen, med sine syv verdensmesterskap i beltet, drar på kampene og tar seg av fotballen og analysene, mens Stalsberg er løsbikkja som lunter inn og ut av tribunene, opp elven Amazonas og langs gatene med den chilenske poeten Nicanor Parra i reiseveska. Solstad og Michelet på sin side sitter hjemme i Norge og trekker de lange linjene.

Fire uker, 64 kamper, 171 scorede mål, 187 gule kort, 13 straffesparksavblåsninger, fem selvmål og flerfoldige historiske øyeblikk senere, kan vi nå se tilbake på det mest minnerike mesterskapet i sportens historie. Utvisningen av Pepe. Taklingen til Mascherano i det 90. minutt. Skuddet til James. Tårene til Luis. Bittet til Suárez. VM i fotball 2014 er historien om et helt spesielt mesterskap. For Solstad og Michelet er boken også et rørende tilbakeblikk på et langt innholdsrikt samarbeid

Til toppen

Andre utgaver

VM i fotball 2014
Bokmål Ebok 2014
Anmeldelser VM i fotball 2014

Skarpe tilbakeblikk

I denne boken vil vi bare ha mer. Det er ikke hverdagskost. «VM i fotball 2014» tegner et like storslått bilde av mesterskapet som det tross alt ble til slutt – og samtlige skribenter fanger dramatikken og høydepunktene på en flott måte. Boken fungerer både som en mimrebok og som ren underholdningslitteratur. Du kommer til å savne sommeren 2014 enda mer etter å ha lest denne.

 
Kim Arne Hammerstad, Studvest

Fotball-VM på tvers av banen

"Det er uansett vanskelig ikke å la seg sjarmere av denne boka. Gleden, spenningen og iveren som Pedersen og Stalsberg formidler fra mesterskapet smitter over på leseren. Solstads bidrag er verdt boken alene."

Endre Ruset, Dagbladet

Herlig om fotball

Muntre stunder, tragiske situasjoner, store øyeblikk, tårer og jubel gjenopplever vi. Frydefullt, morsomt og også med litt sentimentale følelser.En slik bok blir du i godt humør av!

Kjell Moe, Kulturspeilet

Til toppen

Om forfatter
Morten Pedersen (f. 1956) er fotballkommentator i Dagbladet, en mann som evner å skape bråk og gi kunnskap og engasjement. Han har vært på alle VM-sluttspill siden 1986 i Mexico.

Tom Stalsberg (f. 1957) er journalist i Dagbladet og har gitt ut en rekke bøker. Han har vært Dagbladets korrespondent i Storbritannia,
og har et hjerte som banker hardt for fotballens hverdagsslitere.