VIP-rommet (Innbundet)

Serie: Teddy & Emelie 1

Forfatter:

Inge Ulrik Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vip-rummet
Oversatt av: Gundersen, Inge Ulrik
Serie:
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202437237
Kategori: Krim
Omtale VIP-rommet

Møt Teddy og Emelie, et umake radarpar med dårlig kjemi.

Teddy har bestemt seg: Han er ferdig med forbrytelser etter åtte år innenfor murene. Men han har ikke en krone i lomma. Arbeidsformidlingen er en vits, og han sover på søsterens sofa. Situasjonen blir uholdbar når en pengeinnkrever banker på døra …

Emelie er fersk advokat i advokatbyrået Leijon, et boutiquebyrå i londonklasse der man skal jobbe ekstremt hardt for å gjøre karriere.

En av deleierne i byrået gir henne et uventet oppdrag, et oppdrag hun ikke kan tillate seg å takke nei til. Sammen med Teddy skal hun finne ut hva som har hendt med den forsvunne Philip Schale; investor og en ekte sønn av finansadelen, en familie som er livredd for å trekke politiet inn i saken.

Emelie vil oppover på karrierestigen, og Teddy vil bli kvitt gjelden sin. Hun er utvalgt fordi hun er dyktig og pliktoppfyllende. Han er utvalgt fordi, ja … hvorfor? Deleieren vet noe ingen annen vet.

Og kidnappernes tålmodighet renner ut som sanden i et timeglass.

VIP-rommet er første bok i en serie av Jens Lapidus, som etter Cash, Aldri fucke opp og Livet deluxe er blitt en av verdens mest leste krimforfattere.

Til toppen

Den norske fanklubben vil elske "VIP-rommet"
Ingvar Ambjørnsen

Andre utgaver

VIP-rommet
Bokmål Ebok 2014
VIP-rommet
Bokmål Heftet 2015

Flere bøker av Jens Lapidus:

Anmeldelser av VIP-rommet
"Her har vi igjen å gjøre med en forfatter som virkelig har skjønt hvordan man konstruerer en spenningsroman som holder leseren i et jerngrep fra begynnelsen til slutt.(...)Den norske fanklubben vil elske «VIP-rommet», og vente utålmodig på oppfølgerne."
 
Ingvar Ambjørnsen, VG

Klassekrim

"Lapidus skriver krim av høy klasse om det kapitalistiske klassesystemet."Gunnar Gran, Stavanger Aftenbald
"Troverdig er et ord som går igjen i omtaler av Jens Lapidus´ bøker. Med VIP-rommet har Lapidus veket fra sannsynlighetskravet. Spennende er det like fullt."Leif Ekle, NRK P2
"Vip-rommet er tenkt å være første bok i en ny serie fra hans hånd. Vi gleder oss alt til neste!"Kjell Moe, Kulturspeilet
"Jens Lapidus er tilbake med ny serie, og bekrefter at han hører hjemme i krimforfatternes elitedivisjon."Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Til toppen

Om forfatter

Jens Lapidus (f.1974) jobber som forsvarsadvokat i et av Sveriges ledende advokatbyråer. Da tre av hans klienter, tre unge menn tiltalt for ran, klatret opp på bordene i retten og beskyldte dommeren og samfunnet for å ikke forstå deres situasjon, bestemte Jens Lapidus seg for å begynne å skrive. Han ville skrive fra de kriminelles vinkel. Han ville vise hva det er som får mennesker til å se på kriminelle handlinger som eneste utvei. Dette har preget hele hans forfatterskap.

Skrivingen er et kreativt utløp for det han opplever og de menneskene han møter som advokat.

Ved siden av juristutdanning, har han også studert idéhistorie, medie- og kommunikasjonsvitenskap, nasjonaløkonomi og praktisk filosofi. Som advokat har han vært engasjert i arbeid mot urimelige lange varetektsfengslinger med besøksforbud.

Debutromanen Cash kom i 2006 og er en av 2000-tallets mest solgte og omtalte bøker i Sverige. Boken ble også filmatisert i regi av Daniel Espinosa i 2010. Krimromanen Cash var første del i Jens Lapidus Stockholm Noir-trilogi. Oppfølgerne Aldri fucke opp og Livet deluxe kom i 2006 og 2011. Bøkene er oversatt til over 30 språk.

I tillegg til Stockholm Noir-trilogien har Jens Lapidus skrevet krimromanene Vip-rommet (2014), Sthlm delete (2016) og Top Dogg (2017) om det umake etterforskningsparet Teddy og Emely. Han har også skrevet noveller, blant annet novellesamlingen Mamma forsøkte, og gitt ut tegneserieromanen Gängkriget 145 i samarbeid med illustratøren Peter Bergting.

Bøker i serien