Vinterhjerte (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202286699
Kategori: Romaner
Omtale Vinterhjerte

Vinterhjerte er ein roman om å miste nokon, for så å miste seg sjølv. Det er også ein erotisk roman, ein roman om å sjå og bli sett.

Liv og Endre bur på ei vintervakker øy i Nord Noreg med dei to barna sine. Ein dag rygger Endre over dotter deira Marte og livet vert aldri det same. Liv kan ikkje tilgje Endre og flyktar inn i eit erotisk forhold til mannens bestekamerat, Egil. Liv si søster, Lea, bur i etasjen over og ser alt. Ho nyttar høvet til å kome nærmare Endre.

Den dempa lyden av galopperande hestehovar mot hardpakka snø og øksa som høgg inne i skogen, dannar det pulserande lydsporet i denne medrivande forteljinga om sorg og kjærleik.

Til toppen

Andre utgaver

Vinterhjerte
Nynorsk Heftet 2009
Vinterhjerte
Nynorsk Ebok 2011

Flere bøker av Siri M. Kvamme:

Anmeldelser Vinterhjerte

"Mesterlig om lengsel, sorg og begjær. Dette er kanskje høstens mest menneskelige og velskrevne bok.... Vinterhjerte er en velskrevet skildring av en familie i oppløsning, og et forsøk på å gi språk til et bunnløst savn. Kvamme formidler lengsel, sorg og behov for å bli begjært på en mesterlig måte. Personskildringene er så menneskelige og levende at det er vanskelig å gi slipp på dem. Dette er en bok som følger deg i lang tid etterpå."

 
Charlotte Myrbråten, Bergensavisen

"En god beskrivelse av sorg."

 
Hannelore W. Langstrøm, Fædrelandsvennen

"Vinterhjerte er en sjeldent god beskrivelse av sorg. Den er så presist og nakent fortalt og så skjærende vond at man får pusteproblemer. Kvamme er ikke redd for store ord, men hun vet hva de er verdt og når de skal brukes. Hun bygger opp et stumt, fortvilet skrik i teksten, gjennom sterke poetiske bilder og en realisme som aldri skåner leseren."

Marie G. Aubert, Aftenposten

"Vinterhjerte er en roman så svart at den setter leseren litt ut. Den har elementer som kunne vært helt på grensen, hadde det ikke vært for Kvammes stilsikkerhet og imponerende språklige presisjon."

Cathrine Krøger, Dagbladet

"Høstens sterkeste romandebut"

"Vinterhjerte handler om grunnleggende menneskelige behov; at noen ser oss - at noen trenger oss - at noen tilgir oss. Det er lenge siden jeg har leste en så sterk, gjennomført og berørende romandebut. Jeg tar neppe feil når jeg tror at Siri M. Kvamme (...) vil vekke berettiget oppsikt i årets bokhøst."

Randi Krogsveen, Tique

"Siri M. Kvammes roman Vinterhjerte er fin fra innerst til ytterst.Det er ikke den ytre handlingen som gjør denne romanen til et lite stykke kunst. Det er Siri M. Kvammes forunderlige evne til å finne ord, formulere setninger og komponere en tekst som er så finslipt at jeg ser for meg en forfatter som bokstavelig talt sitter og filer og gnikker på hvert eneste ord. Det er dessuten en rytme i språket som først kommer til sin fulle rett når teksten blir lest høyt.Det er et stort og vanskelig tema Siri M. Kvamme tar opp i denne romanen, og hun behandler det med den største respekt og stor troverdighet...Måtte «Vinterhjerte» finne veien til mange lesere."

Jorid Mathiassen, Bok og Samfunn

"...rystende og skakende, med en rekke fine, litterære kvaliteter."

Turid Larsen, Dagsavisen

"Modig om familie som går i stykker ... Siri Kvammes styrke er skildringen av de hverdagslige midt i det forferdelig.Kvamme bruker en poetisk god nynorsk og har og vilje til å gjøre det vanskelig for leseren"

Trine Styve Varlo, Haugesunds Avis

"Vinterhjerte er den første romanen hennar. Den er ein stram, kjenslesterk, intens og medrivande realistisk roman".

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Det stemmer. Det er i det hele tatt mye som stemmer i denne korte romanen. Den treffer sorgen på hjemmebane, den er til stede, sannferdig, troverdig. Og ikke minst inspirerer den til tanker om hva kjærligheten bør tåle. (...) Jeg er glad for at vi får bøker som denne."

Kjell-Richard von Wachenfeldt, Vårt Land

Til toppen

Om forfatter

Siri M. Kvamme (f.1975) har tidligere skrevet Raud og frå seg (2001). I 2008 kom hennes første roman Vinterhjerte, som ble godt mottatt av kritikerne. Det samme ble Nattgjengar, som kom i 2012. Siri M. Kvamme bor i Haugesund og har bakgrunn som kulturjournalist, bokmelder og har drevet Litterær Salong i Haugesund.