Vinterfortet (Innbundet)

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 416
Forlag: Bazar
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Winter Fortress
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788280876508
Kategori: Historie og Historie, religion og filosofi
Fag: Historie, Samfunnsfag
Omtale Vinterfortet

Heltene fra Telemark fortsetter å fascinere. Nå har amerikanerne kastet seg over en av de mest spektakulære sabotasjeaksjonene under 2. verdenskrig. På begge sider ble det jobbet intenst for å utvikle en atombombe, og med den tyske okkupasjonen av Norge hadde tyskerne tilgang til en viktig komponent: tungtvann. De allierte ville for enhver pris hindre tyskerne i å bruke dette i sitt arbeid, og sentralt sto ni unge norske menn. Resten er historie.

Neil Bascomb har skrevet en forrykende bok om hendelsene før, under og etter aksjonen. Han skriver gripende og hjerteskjærende om fortroppens liv på Vidda, om måneder i bitende kulde, sult og slitasje, og om aksjonen mot den nesten uinntakelige festningen Vemork.

Kåret til Beste historiebok våren 2016 på Amazon

Til toppen

Oppslukende og intens ... Vinterfortet går fra å være fengslende historie til å bli en fenomenal thriller ... Mr. Bascombs research og spesielt hans evne til å fortelle en historie er førsteklasses.
Wall Street Journal
Anmeldelser Vinterfortet
«Oppslukende og intens ... Vinterfortet går fra å være fengslende historie til å bli en fenomenal thriller ... Mr. Bascombs research og spesielt hans evne til å fortelle en historie er førsteklasses.»Wall Street Journal
«Bascomb mestrer den dramatiske historiefortelling bedre enn de fleste ... en fortelling som ikke står tilbake for noen spenningsroman. Alt sammen uten å forbryte seg mot kjensgjerningene.»Weekendavisen

Til toppen

Om forfatter
Neal Bascomb er en prisvinnende New York Times bestselgerforfatter oversatt til over 20 språk. Vinterfortet er så langt solgt til 15 land og er kåret til en av årets beste sakprosabøker av Krikus Reviews. Neal Bascomb er tidligere journalist og er en anerkjent foredragsholder på sitt spesialfelt andre verdenskrig. Han bor i Seattle, Washington.