Vind i Værhanen (Innbundet)

Dikt til ungdom

Serie:  405

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 88
Forlag: Flamme Forlag
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 405
ISBN/EAN: 9788282883610
Alder: 13 - 18
Omtale Vind i Værhanen

Øverst på gården står Værhanen og spinner. I alle år har han tronet der, med kveldsnyhetene rykende opp fra pipa, for ikke å snakke om radioprogrammet Tid for poesi, som bondekona hører på før hun legger seg. Ikke rart da, at Værhanen er blitt god til å tale.

Vind i Værhanen er dikt til ungdom, inspirert av poesihistorien og besmittet av vår tids politiske retorikk. Det er Dan Andersens femte bok.

Til toppen

Flere bøker av Dan Andersen:

Anmeldelser Vind i Værhanen

"Vind i værhanen er en elegant, liten genistrek av en diktsamling som gir en gjennomført poetisk parodi på Donald Trumps stormannsgale verdensanskuelse, og alt annet som kjennetegner den amerikanske presidenten. Værhanens dikt består altså av «trumpske» fraser og vendinger som er brukt i overført betydning, altså til å omtale hverdagslige saker og ting på bondegården. Eller omvendt. Dette er bruk av dobbeltbunnet språk på sitt beste, samtidig som diktene virkelig får spisset hvordan Donald Trumps språk nærmer seg poetisk surrealisme."

Gro Jørstad Nilsen, Barnebokkritikk.no

"Det er ikkje så ofte det vert utgitt dikt for ungdom, og endå sjeldnare er det at dikta sirklar inn noko storpolitisk. Det gjer Vind i Værhanen, og dikta fungerer for alle aldrar. (...) Dan Andersen er ein poet som i tidlegare bøker har arbeidd med det politiske feltet. Dikta i Vind i Værhanen er enkle, men dei byggjer eit heilt univers, med overtydande språkleg snert. Dikta stiller tydeleg fram mekanismane i eit falskt språk som har trollbunde mange. Difor er dei verde å lese."

Sindre Ekrheim, Dag og Tid

Til toppen

Bøker i serien