Vilkår for liv (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202562618
Kategori: Romaner
Omtale Vilkår for liv

Vilkår for liv er en fortelling til ettertanke - om en verden i oppløsning - sett gjennom en revs øyne.

Det handler om Ni. Hun vil drepe en høne, kjenne smaken av blod. Hun drømmer om å møte en hann og utforske lengselen hun kjenner i pattene og i buken. Men det fins ikke flere hannrever. Ni følger isteden ferten av forskeren Vemund. Han skiller seg fra de andre forskerne. Han er lydløs. Men kan rever og mennesker møtes?

Til toppen

Andre utgaver

Vilkår for liv
Bokmål Ebok 2018
Vilkår for liv
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Ingeborg Arvola:

Anmeldelser Vilkår for liv

Et langt dystrere perspektiv enn frølageret gir uttrykk for 04.03.2018

«Det er en sterk og skremmende roman.»

«Boka anbefales.»

Margoth Hovda-LIen, Nordlys

«Det er en sterk og skremmende roman. (...) Den skriver seg også inn i en aktuell litterær tradisjon, som har fått merkelappen «avhumanisering» – fordi den både bruker og advarer mot skremmende trekk i vårt eget samfunn. Boka anbefales.»

Margoth Hovda-Lien, Nordlys

Hva reven sa 17.02.2018

« I en verden av teknologiske og artsmessige omveltninger, skildres slektskap og utsatthet med sterk luktesans i Vilkår for liv»

Morten Langeland, Klassekampen

Til toppen

Om forfatter

Ingeborg Arvola (f. 1974) er oppvokst i Tromsø, og bor nå i Oslo. Hun debuterte i 1999 med romanen Korellhuset og har siden skrevet en rekke bøker for både barn og voksne, blant annet Neiden 1970 og Plutselige varmegrader. Høsten 2021 utkommer Kniven i ilden, første bok i serien Ruijan rannalla - Sanger fra Ishavet. Arvola er også dramatiker. I 2004 mottok hun Cappelenprisen, og i 2008 ble hun tildelt Havmannprisen for barneromanen Ingen dager uten regn.

Buffy By er talenfull (2019) ble tildelt Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur – Litteraturprisen og ble også nominert til Brageprisen.

.

Se oversikt over Buffy By-serien her.