Vilje til mening (Heftet)

Forfatter:

Daisy Schjelderup (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 224
Forlag: Arneberg Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The will to meaning
Oversatt av: Schjelderup, Daisy
ISBN/EAN: 9788291614489
Kategori: Selvutvikling og Helse og psykisk helse
Omtale Vilje til mening

Vilje til mening er for Viktor E. Frankl den sentrale drivkraft i mennesket, og et av grunnprinsippene i "logoterapien" - en sentral eksistensialpsykiatrisk metode for behandling av psykiske lidelser. Det finnes alltid en mening med livet, sier logoterapien.

I motsetning til de fleste eksistensialistiske tankeretninger er ikke logoterapien pessimistisk. Den er realistisk og erkjenner den tragiske triade som preger menneskets eksistens: smerte, død, skyld, men den viser samtidig hvordan lidelse kan føre til menneskelig vekst, og fortvilelse kan forvandles til seier.

Vilje til mening gir et helhetsbilde av logoterapien og omfatter både metodens bakgrunn og grunnsetninger og dens anvendelse. Den blir derved en verdifull innføring i en av de mest aktuelle retninger i moderne psykologi.

"Nåtidsmennesket glemmer ofte, i all materialismen det vandrer i, at det også har en ånd, og samtidig frihet og ansvar. Det endelige mål med Frankls eksistensanalyse er at mennesket må hjelpes til å være seg sitt ansvar bevisst." - professor dr.med. Nils Retterstøl i forordet.

Til toppen

Flere bøker av Viktor E. Frankl:

Om forfatter

Viktor Emil Frankl (26. mars 1905 - 2. september 1997) var en østerriksk nevrolog og psykiater samt en overlevende fra Holocaust. Han overlevde Theresienstadt, Auschwitz, Kaufering og Türkheim. Frankl var grunnleggeren av logoterapi, som er en form for eksistensiell analyse, «Tredje wienske skolen for psykoterapi». Hans bestselgende bok «Man's Search for Meaning» (publisert under en annen tittel i 1959: Fra dødsleir til eksistensialisme, og opprinnelig publisert i 1946 som «Trotzdem Ja Zum Leben Sagen»: Ein psykolog erlebt das Konzentrationslager, men betyr likevel å si «ja» til livet: en psykolog opplever konsentrasjonsleiren). «Man's search for meaning» har solgt over 12 millioner eksemplarer og er oversatt til 24 forskjellige språk.