Vilje til frihet (Heftet)

En manns fortelling om barndom og overgrep

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 241
Forlag: Portal forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283141115
Kategori: Helse og sosialfag , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Filosofi, Psykologi og psykiatri
Nivå: Akademisk
Omtale Vilje til frihet

Seksuelle overgrep mot barn er grove kriminelle handlinger som kan gi omfattende skader. Historisk sett har samfunnet likevel ikke evnet å sette dette tilstrekkelig på dagsordenen. Spesielt har seksuelle overgrep mot gutter blitt oversett, og mange gutter og menn har opplevd det som svært vanskelig å stå fram med sin fortelling. Vi har også for liten kunnskap om de spesifikke utfordringene overgrepsutsatte gutter møter gjennom oppveksten og som voksne.

Denne boken vil bidra med slik kunnskap. Den er en vitenskapelig refleksjon over livsfortellingen til Viktor B., som er en av bokens to forfattere. Han er nå i førtiårene, men ble som gutt utsatt for grove seksuelle overgrep av en nabo. Det er ikke bare en fortelling om skade, skam, tap og sorg. Det er også en fortelling om en ukuelig vilje til å bli fri fra egen fortid.

Til toppen

Flere bøker av Viktor B. og Terje Mesel:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Vilje til frihet

En bok alle erfaringskonsulenter bør lese 07.05.2018

«Vilje til frihet er en bok som bør finne veien til pensumlistene i en rekke fag. Selv om det er det forfatterne kaller «kompleks seksuell vold» som er bokas hovedtema, har denne boka så store kvaliteter når det gjelder å knytte fag og erfaring sammen, og som metodeinspirasjon for så vel forskere som behandlere / tjenesteytere og erfaringsformidlere / erfaringskonsulenter, at den også av denne grunn fortjener stor utbredelse og lang levetid.»

Odd Volden, EK-BLOGGEN

Til toppen

Om forfatter

Terje Mesel er professor i etikk. Han jobber som professor ved Universitetet i Agder og er forsker ved Sørlandet sykehus, ABUP.