Vi sloss for Norge (Innbundet)

Frontkjemper og motstandsmann - fiender i krig, venner i fred

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 192
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202275433
Omtale Vi sloss for Norge

En gang dødsfiender på hver sin side i en brutal krig: Bjørn Østring, brennende medlem av Nasjonal Samling, soldat på Østfronten og sjef for Quislings livgarde og Svein Blindheim, høyt dekorert motstandsmann fra aprildagene 1940, håndplukket til Kompani Linge, aktiv sabotør bak de tyske linjer og toppmann i Milorg.

Østring og Blindheim var begge villige til å ofre livet for noe de trodde på, men hva lå bak deres engasjement? Deres opplevelser under den annen verdenskrig - og i rettsoppgjøret etterpå - gir en unik mulighet til å se historien fra to ulike ståsted.

I dag er Bjørn Østring og Svein Blindheim ikke bare naboer, men gode venner. Denne boken er også en fortelling om en forsoningen dem imellom.

Til toppen

Andre utgaver

Vi sloss for Norge
Bokmål Heftet 2008
Om forfatter
Arvid Bryne er cand.mag. fra Universitetet i Oslo med fagkretsen historie, fransk og nordisk mellomfag. Han arbeidet i 35 år i Dagbladet som journalist, USA-korrespondent og utenriksredaktør. Han har skrevet en rekke bøker, blant andre biografier om Ronald Reagan og Erik Bye og «De malte Norge», en presentasjon av norske malere.