Vestover (Innbundet)

Bergens Tidende i 150 år

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 528
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202561857
Kategori: Samfunn og debatt
Omtale Vestover

Bergens Tidende har vore med å skapa førestillinga om Vestlandet. Avisa blei til i heftig trass mot eit annonsemonopol i 1860-åra, og er ei unik koping av by og bygd, av bokmål og nynorsk. Avisa har nesten alltid vore den største utanfor hovudstaden Oslo. Også det moderne mediehuset BT har forstått seg sjølv i lys av, og i skuggen av, den lagnaden. «Vestover» er idéhistoria om Bergens Tidende – som fyller 150 år i 2018.

Til toppen

Andre utgaver

Vestover
Nynorsk Ebok 2017

Flere bøker av Gudmund Skjeldal:

Anmeldelser Vestover

Skjeldal har skrive ei høgst lesverdig bok om storavisa på Vestlandet.

Geir Geitle, Hordaland

Ifølge Gudmund Skjeldals velskrevne og nesten lyriske nynorsktekst har avisa hatt to bærende ideer: Venstre og Vestlandet.

Gudleiv Forr, Dagbladet

Gudmund Skjeldal har gjort eit solid arbeid med å dokumentere Bergens Tidende si historie.

Tarjei Gilje, Dagen

Familie, katedral og børs i Vestlandets avis 24.11.2017

Skjeldal har levert eit imponerande idéhistoriske arbeidsstykke om denne urbergenske avisa, som burde interessera alle slags bladfykar. Og ein og annan børshai.

Arild Pedersen, Dag og Tid

Til toppen

Om forfatter

Gudmund Skjeldal (fødd 1970) er utdanna idéhistorikar [frå universitetet i Oslo]. Han har vore slåttekar og skiløpar, lektor og klimakampanjeleiar, journalist og kommentator. Han er forfattar av åtte bøker, så som dei kritikarroste Den siste langrennaren (2005) og Diktaren i bombeflyet (2012), ein biografi om Nordahl Grieg, Wimbledon (2017) og Vestover, historia om «Bergens Tidende».