Verdibevisst ledelse (Heftet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 383
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202553777
Kategori: Samfunnsvitenskap og Fagbøker
Fag: Organisasjon og ledelse, Samfunnsfag, Sosiologi
Nivå: Akademisk
Omtale Verdibevisst ledelse

Hva er verdier? Er de luftige prinsipper og høystemte idealer langt fra praktisk virkelighet, eller kan verdier faktisk tjene som nøkkelfaktorer i ledelse? Denne boka om verdibevisst ledelse knytter an til den etter hvert lange og mangfoldige tradisjonen rundt verdibasert ledelse, og søker å utdype hvordan bevisstgjøring av verdier som idealer for handling (verdier-for-praksis), og verdier som analyseredskap for å forstå eksisterende praksiser kan gi et nytt grunnlag for god ledelse (verdier-i-praksis).

Boka Verdibevisst ledelse:

  • drøfter hva verdier er, og hva de kan tjene til i ledelse
  • gir en oversikt over tradisjonen bak verdiledelse
  • plasserer verdibevisst ledelse mellom ledelsesfilosofi og praksisteori
  • gir praktiske råd og vink om hvordan verdibevisst ledelse kan utøves i praksis
  • tar opp spørsmål vedrørende ledelse og veiledning, autentisk ledelse, sladder og småprat, forholdet mellom etikk og jus
  • gir en oversikt over hvordan forske på verdier, illustrert ved en litteraturstudie av verdiforskning i helsesektoren

Til toppen

Flere bøker av Einar Aadland og Harald Askeland:

Du vil kanskje også like

Om forfatter

Einar Aadland (f. 1950) er dosent emeritus ved VID vitenskapelige høgskole. Han er tilknyttet mastergradsprogrammet i Verdibasert ledelse, og har publisert bøker, artikler og forskningsrapporter innenfor områdene etikk og verdier, organisasjonskultur, vitenskapsteori og ledelse.

Harald Askeland er professor ved VID vitenskapelige høgskole. Han er cand. sociol., dr. philos. & ph.d. Askeland jobber med mastergradsprogrammet i verdibasert ledelse, og har tidligere vært rektor ved Diakonhjemmet høgskole. Han har publisert flere bøker og kapitler, og en rekke artikler og forskningsrapporter innenfor områdene organisasjonsforståelse, reform og endringsledelse, samt lederes roller og ledelse i praksis.