Verdensredderne (Innbundet)

Serie: Emilie og Samuel 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 200
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202361709
Kategori: Ungdomsromaner
Alder: 12 - 18
Omtale Verdensredderne

Emilie er 17 år og opptatt av gutter og mote. Inne i en klesbutikk treffer hun på en gutt som fester klistremerker med slagord over noen t-skjorter. Slagord om urettferdighet. Om utnytting av arbeidere i den tredje verden. På den andre siden av jorden lever Reena, en 12 år gammel jente som har sydd akkurat disse t-skjortene, på en fabrikk i Bangladesh.

Verdensredderne handler om mennesker som lever på bunnen av samfunnet, og om en gruppe norske ungdommer som vil gjøre noe med det.
Les mer om boka her.

Lyst til å gjøre en forskjell?
Lyst til å forandre noe?
Kontakt Verdensredderne.
www.verdensredderne.blogspot.com

Til toppen

Andre utgaver

Verdensredderne
Bokmål Ebok 2012
Verdensredderne
Bokmål Heftet 2014
Verdensredderne
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Simon Stranger:

Anmeldelser Verdensredderne

Til ungdommen

"Simon Stranger har skrevet en engasjerende og velkomponert fortelling om unge mennesker som ønsker å gjøre noe viktig og utgjøre en forskjell. (…) Romanen er et godt eksempel på at man kan skrive gode fortellinger for unge mennesker som handler om noe mer enn det som foregår på fest og i klasserommet. Jeg håper boken får mange lesere, og alle som leser den vil forhåpentligvis løfte blikket og shoppe annerledes etterpå."

 
Mari Nymoen Nilsen, VG

Kompromissløst fra Stranger

"Verdensredderne er en bok som engasjerer meg, en modig bok som jeg gjerne skulle se flere av i norsk barne- og ungdomslitteratur. […] Sammenstillingen av historiene til de to jentene, som begge forelsker seg i hver sin gutt, men som ellers lever så vidt forskjellige liv, produserer et ubehag som kler Strangers målrettede fortelling. […] Både Sverre Knudsen, Harald Rosenløw-Eeg og Aleksander Melli har de siste årene skrevet ungdomsromaner av politisk karakter som har flere lag og som kanskje har vel så stor litterær tyngde som Simon Strangers bok. Til gjengjeld er de mer filosofiske og langt fra så eksplisitte i sitt budskap som Stranger. Han vil helt klart nå et ungt og mottakelig publikum. Han skal ha applaus for tydelighet, engasjement, kompromissløshet og mot."

Anne Cathrine Straume, NRK.no

Hvem sydde T-skjorta di?

"I en tilværelse der det meste er luksus, er Simon Strangers bok som en irriterende ulyd man ikke kan få bort. Ulyden spør hvem som lager klærne dine, hvem som plukker kakaobønner til sjokoladen din, hvem som har laget Iphonen din – i det hele tatt: Hvem som holder livet ditt i gang. Svaret er ubehagelig. Forhåpentlig også oppvåknende og engasjerende. Det er altfor ofte barn i den tredje verden som gjør denne jobben. Til en luselønn og med fare for liv og helse. (…) Faren med en slik bok er at den lett kan bli en svart/hvitt-fortelling. En fortelling om det harde livet i Bangladesh der man tross alt er lykkelig kontra oljestinkende Norge. Den undertrykte, fattige arbeideren med fred i sinnet kontra den bortskjemte norske tenåringen. Men det blir ikke sånn. Det blir tvert imot en bok som klarer å balansere disse forskjellene opp mot hverandre, og som klarer å si noe viktig og alvorlig om dem. (…) Verdensredderne er en direkte bok. Den er ikke redd for å bli utdatert, slik bøker skrevet rett inn i tiden fort kan bli, i stedet kaster den seg inn i en debatt det er viktig at kunsten belyser. Det å engasjere seg er en sak som har flere sider. Stranger belyser mange av dem, og han er kompromissløs. Det har ikke ungdomslitteraturen vondt av."

Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

"Verdensredderne er i det store og det hele både spennende og tankevekkende lesning."

Marius Emanuelsen, Barnebokkritikk.no

Ukas anbefalinger

Vil du være med og gjøre en forskjell og bli litt mer bevisst, start med å lese denne ungdomsboka, der vi møter Emilie og en gruppe ungdom-mer som fokuserer på vårt materialistiske samfunn (...) Simon Stranger er en forfatter med en tydelig agenda: Gjøre verden til et bedre sted."

Marit Hulleberg, Gjøvik bibliotek, Oppland Arbeiderblad

"Enkelt språk, spennende skildringer og engasjerende temaer (...) Å få ungdom til å engasjere seg i samfunnet, stille spørsmål om vedtatte sannheter og ikke minst handle, kan være vanskelig. Men jeg tror forfatteren vil klare å få mange til å gjøre nettopp dette. Anbefales!"

Linn-Aurora Wengen , Aftenposten, Si ;D

Til toppen

Om forfatter

Simon Stranger (f. 1976) debuterte som barnebokforfatter med bildeboka Krusedullen (2005). Året etter mottok han Riksmålsprisen for Gjengangeren. Ungdomsromanene Barsakh (2009), Verdensredderne (2012) og De som ikke finnes (2014) er solgt til oversettelse i flere land. Blant voksne lesere er han kanskje mest kjent for romanen Leksikon om lys og mørke (2018). Kokotopia er en ellevill reise gjennom historien.

Bøker i serien