Verdens vanskeligste yrke (Innbundet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 1997
Antall sider: 541
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202157432
Omtale Verdens vanskeligste yrke
Fra hellig prostitusjon rundt Indias templer og fattigprostituerte i Londons slum til barjenter i Bangkok og rådyre callgirls i New York. Det er store spenn i tid og rom.

Prostitusjon henger sammen med både religion og seksualitet, samfunnsforhold, ekteskapsmønstre og politiske strømninger, og Nils Johan Ringdal vandrer gjennom århundrers kultur- og kvinnehistorie på et vis som både fornøyer og provoserer. Men fremfor alt imponerer. Historikeren og forfatteren Ringdal øser av et vell av kunnskaper og har med "Verdens vanskeligste yrke" gitt oss en enestående viktig bok. Han skriver sjeldent og fengslende, og i denne boka kombinerer han sine store historiske kunnskaper med sitt inngående kjennskap til seksualitet og sexmarked. "Verdens vanskeligste yrke" åpner dører til rom du ikke visste fantes.

"Flott, velskrevet, velopplagt og provoserende!"
Yngvar Ustvedt i VG 4.november 1997

Til toppen

Om forfatter
Nils Johan Ringdal (f.1952) er historiker og forfatter. Hans omfattende litterære produksjon strekker seg fra Politiet under krigen til den personlige Lystens død (1991), om den moderne homokulturen og Forfatterforeningens historie. Han har markert seg som en ambisiøs kulturhistoriker som stadig søker nye veier. Han fortjener ry som en av våre mest uavhengige og uredde historikere.

Med boken Verdens vanskeligste yrke (Cappelen 1997) kombinerer han sin gode fortellerevne med sitt personlige kjennskap til seksualitet verden over. For denne boken ble han nominert til Brageprisen