Verdens første ballongferd (Innbundet)

Forfatter:

Rui Tenreiro (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Illustratør: Tenreiro, Rui
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202375355
Kategori: Fakta for barn
Alder: 6 - 10
Omtale Verdens første ballongferd

En kveld i november 1782 får franskmannen Joseph Montgolfier en idé, etter å ha sett en liten papirpose bli virvlet opp av den varme luften i peisen. Hvis en liten pose kan lette med varmluft, må vel en stor pose kunne gjøre det samme? Kanskje en pose stor nok til å frakte mennesker? Sammen med broren Étienne går han igang med forsøk og eksperimentering. Dette kommer snart Det Kongelige Vitenskapsakademiet i Paris for øre. De vil ha seg frabedt at to simple sønner av en papirfabrikkeier skal ta æren for noe de selv forgjeves har forsøkt å få til i flere år, og snart er et kappløp i gang. Et kappløp som skal komme til å inkludere både Ludvig XVI, Marie-Antoinette samt ei and, en hane og en sau.

Til toppen

Andre utgaver

Verdens første ballongferd
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Lena Lindahl:

Anmeldelser Verdens første ballongferd

Dyrisk morsomt om ballongferd

"... en bok også tenåringer og voksne vil kunne glede seg over, både morsom og lærerik på én gang. Rui Tenreiros tegninger balanserer fint mellom løssluppen humor og historisk korrekthet, og passer dermed perfekt til teksten."

Lars Døvle Larsen, Tønsberg Blad

"(...) imponerer med vakre tegneserieaktige illustrasjoner signert Rui Tenreiro.(...) Illustrasjonene støtter teksten og forenkler det som er komplisert. Bokas store, sjenerøse høydeformat er uvanlig i norsk sammenheng og bidrar positivt til lesbarheten fordi det blir plass til mange illustrasjoner, stor skrift og mye luft mellom avsnittene. Illustrasjonene gir dessuten boka et tiltalende «vintage» preg (...) en flott støttespiller til skoleundervisningen i naturfag eller historie, særlig med tanke på de litt eldre barna og ungdomsskoleelever."

Katrine Kalleklev, Barnebokkritikk.no

"(...) et fengslende kappløp (...) Spennende lesing med rot i virkeligheten."

 
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Ukas anbefalinger

"Historien er spennende og morsomt fortalt, og bokas store format gjør at de flotte illustrasjonene i lyse farger virkelig kommer til sin rett. Her er det mye å snakke om – en bok som er ypperlig til høytlesning."

Marit Hulleberg, Gjøvik bibliotek, Oppland Arbeiderblad

"Historien er spennende og morsomt fortalt, og bokas store format gjør at de flotte illustrasjonene i lyse farger virkelig kommer til sin rett. Her er det mye å snakke om - en bok som er ypperlig til høytlesning."

Marit Hulleberg, Gjøvik bibliotek, Oppland Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Lena Lindahl (f. 1971) er fra Kjøpsvik i Nordland. Hun har utdannelse i tysk og journalistikk fra hhv. Universitetet og Høgskolen i Oslo, og bor nå i Oslo og jobber som journalist. Hun lot seg tidlig inspirere av særlig tyske barnebøker, og debuterte som barnebokforfatter med Verdens første ballongferd (2012). Etter den kom Biene i New York (2016), Jenta i veggen (2018), basert på en sann historie om den norske jødiske janta Betzy Rosenberg som gjemte seg for nazistene under krigen, leseløven Dyreliv (2020) og Kaffetorsken (2020).