Verdas mest forelska par (Innbundet)

Forfatter:

Inger Lise Belsvik (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2001
Antall sider: 224
Illustratør: Belsvik, Inger Lise
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
Originaltittel: Verdas mest forelska par
ISBN/EAN: 9788202211066
Kategori: Høytlesning
Alder: 6 - 99
Omtale Verdas mest forelska par

Alle stader i verda finst det forelska par. I Bløygen var det Bidger og Esmiluni. Av og til var dei så forelska at utelampa blinka.

Bløygen er ein liten stad med tretten innbyggjarar i alt, med lyktestolpe og rosebed, kommunestyre og blandakor. Då verdsmeisterskapen i pludring og romantikk blei lyst ut, bestemte kommunestyret at Bidger og Esmiluni skulle meldast på og at dei siste slantane i kommunekassa skulle brukast på dei for å gjera bygda kjend. Men i Bløygen budde òg Bjørn Disel. Han hadde ein stor draum i verda: At det var han som skulle bli kjærast med Esmiluni.

Rune Belsvik blei tildelt Brageprisen 2000 for beste ungdomsbok, og har eit breitt og mykje verdsett forfattarskap bak seg. No har han dikta ei vedunderleg forteljing for barn og vaksne om kjærleikens magi og utfordringar, og om kva som kan henda når forelskinga skal på utstilling.

Til toppen

En morsom hyllest til den uimotståelige hverdagskjærligheten.
Dagbladet

Andre utgaver

Verdas mest forelska par
Nynorsk Nedlastbar lydbok 2008
Anmeldelser Verdas mest forelska par

«Morsom og lettlest historie om kjæresteparet med de rare navnene Esmiluni og Bidger, paret som viser oss og verden hva virkelig kjærlighet er.»

Kaja Korsvold, Aftenposten

«En morsom hyllest til den uimotståelige hverdagskjærligheten.»

Mette Høfsødegård, Dagbladet

«Skal du kjøpe en bok til kjæresten din til jul, så skal du kjøpe denne.»

Anne Cathrine Straume, Kulturnytt, NRK P2

Til toppen

Om forfatter

Rune Belsvik er fødd i Haugesund i 1956 og oppvokst på Stord. Han bur nå i Randesund ved Kristiansand. Rune Belsvik debuterte i 1979 med Ingen drittunge lenger, som han også fekk Noregs mållags pris for i 1980. For barnebøkene om Dustefjerten har Belsvik fått Kulturdepartementets litteraturpris. Dustefjerten er òg kjend frå barnetimen i NRK.
Rune Belsvik blei tildelt Brageprisen 2000 for beste ungdomsbok, og har eit breitt og mykje verdsett forfattarskap bak seg. Han har dikta ei vedunderleg forteljing - Verdas mest forelska par (2001) - for barn og vaksne om kjærleikens magi og utfordringar, og om kva som kan henda når forelskinga skal på utstilling.