Vekk meg hvis jeg sovner (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 204
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202296896
Kategori: Romaner
Omtale Vekk meg hvis jeg sovner

Eivind Hofstad Evjemo er et stort forfattertalent, og blir første forfatter ut i Cappelen Damms nysatsning 20 under 30.

Handlingen i romanen er lagt til et kystlandskap, hvor morfarens tap av kontrollen over gårdsdriften og økende distansering fra familien driver fortellingen. Forfatterens varhet overfor det dagligdagse og hans unike evne til å få minnene til å leve, gjør dette til en stor leseropplevelse.

Til toppen

Andre utgaver

Vekk meg hvis jeg sovner
Bokmål Heftet 2010
Vekk meg hvis jeg sovner
Bokmål Ebok 2011
Anmeldelser Vekk meg hvis jeg sovner

Imponerande debut

"Den sorga som teksten ber fram, er forma i eit vakkert, poetisk språk. Evjemos biletskapande fantasi har ein presisjon som imponerer denne lesaren, og han bruker ulike stilistiske grep på ein måte som gir stor kunstnarleg effekt og lèt teksten gli fram og tilbake mellom poesi og realisme. Eivind Hofstad Evjemo har lært meir enn handverket på Litterär Gestaltning i Göteborg."

Oddmund Hagen, Dag og Tid

"Fortelleren beskriver bruddstykker av godt og vondt, vakkert og stygt. Hver for seg kan de framstå som meningsløse, men i den komponerte helheten stiger deres egenverdi, og de blir meningsfulle, komplementerende og forsonende.

Espen Stokke, Under dusken

"Jeg sitter igjen med følelsen av at boka er et viktig stykke sorgarbeid, og forfatteren lykkes i sine skildringer av den viktige hverdagen."

Marit Heggdal, Trønder-Avisa

En spennende start

"Evjemos styrke er en sjelden sensibilitet i blikk og språk. Det lover godt for fortsettelsen."

Maya Troberg, Dagbladet

Debutant med usedvanlig stemningsskapende evne, i en vakker og litt sår roman.

"Det er en moden innsikt for en så ung forfatter. CappelenDamms serie har fått en fin start."

Hans H. Skei, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter

Eivind Hofstad Evjemo (1983) kommer fra Levanger, men bor i Oslo.

For debutromanen Vekk meg hvis jeg sovner (2009) mottok han Tarjei Vesaas' debutantpris. For sin andre roman Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet (2012) mottok han Ungdommens kritikerpris og UT-Awards for "Årets bok" og "Årets trønderske forfatter". I 2016 kom Evjemos første diktsamling, Kvelningsfornemmelser, som mottok svært gode kritikker. I 2022 kommer romanen Den nye årstiden.

Eivind Hofstad Evjemo ble også kåret til en av de ti beste norske forfattere under 35 år av avisen Morgenbladet i samarbeid med Norsk Litteraturfestival.