Vedhoggeren (Innbundet)

Alt om vedhogst og sikker bruk av motorsag

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 176
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202496814
Kategori: Natur og fritid
Omtale Vedhoggeren

Dette er den komplette boka om vedhogst. Motorsaga står selvsagt i sentrum. Her får alle fritidsbrukere en rikt illustrert veiledning i hvordan saga brukes på en riktig og trygg måte – ved felling av trær, kvisting og oppkapping av stammer til kubber. Boka gir også nyttig kunnskap om motorsagas ulike funksjoner, om filing av kjedet og annet vedlikehold.

Andre kapitler gir praktiske råd om kløyving og om stabling og tørking av veden. Nyttig kunnskap om de forskjellige treslagene og planlegging av hogsten er også med i boka.

Vedhogst er godt for både kropp og sjel. Det er en spennende, variert og avkoblende aktivitet. Årlig selges det ca. 40 000 motorsager, og de fleste kjøperne er fritidsbrukere.

God vedsjau!


Til toppen

Flere bøker av Svein Arne Strømsodd og Jon Erik Solberg:

Anmeldelser av Vedhoggeren

Ryddig og gjennomført guide til god vedhogst 27.03.2017

"(...) en ryddig og gjennomført guide til god vedhogst.(...) faglig og solid og har absolutt det som skal til for å gjøre deg til en habil sagfører og vednisse."Leif Ø. Haug, Jakt & Fiske

Praktisk om vedhogst

"Boka er rikt og godt illustrert, og teksten informativ og konsis (...) Det som gir boka en ekstra dimensjon er likevel det morsomme sidetemaet "trening med ved", som viser enkle styrkeøvelser du gjør med hjelpemidler som tømmerkrok, stubbe og tømmersaks. Fin inspirasjon til ivrige vedhuggere. Hogger du din egen, eller andres ved, anbefales Vedhoggeren som et informativt oppslagsverk".GAa, Skog

Til toppen

Om forfatter

Svein Arne Strømsodd er vedentusiast og forlagsmann. Han er tidligere skogeier og har også skrevet flere praktiske bøker for hus- og hytteeiere. I dag er han forlegger i Oppdragsforlaget.no.

Jon Erik Solberg er utdannet skogtekniker. De siste 12 årene har han vært ansatt hos motorsagprodusenten Stihl. Han har flere ganger blitt norgesmester i motorsagbruk, og har også konkurrert i VM. Han blir ofte benyttet som instruktør.