Ved elven (Innbundet)

Forfatter:

Christian Rugstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 316
Forlag: Font Forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Down river
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788281691001
Kategori: Krim
Omtale Ved elven

"Ved elven burde én gang for alle avgjøre spørsmålet om thrillere og spenningsbøker også kan være stor litteratur," skrev Publishers Weekly ved utgivelsen i USA, og samme år ble boken tildelt den høythengende Edgar-prisen.

Fem år etter at han ble frikjent for drap, vender Adam Chase tilbake til sin barndoms by, men der møter han en utbredt mistanke om at han likevel var skyldig i forbrytelsen. Han forsøker å gjenoppta kontakt med familie, kjæreste og venner, men kort tid etter hjemkomsten blir han antastet og banket opp, og når nye lik begynner å dukke opp, vender hele byen seg mot ham. Han oppdager gradvis at menneskene han har kjent hele livet, bærer på uhyggelige hemmeligheter - og at sannheten om drapet han ble tiltalt for, er mer skremmende enn han kunne ha forestilt seg.

Til toppen

Andre utgaver

Ved elven
Bokmål Heftet 2012
Ved elven
Bokmål Ebok 2011
Ved elven
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Anmeldelser Ved elven

«Sublim krim. Spenning på høyt nivå med stenk av Shakespeare og Ibsen hva gjelder uhyggelige familiehemmeligheter … Årets bok på norsk er en sidevender av rang, både gripende og nervepirrende, i et språk som godt kan kalles litterært … Det er en voldsom energi i romanen, en episk konstruksjon av stort format og en spenning som gir pusteproblemer mot et forløsende klimaks. Det er sjelden å lese en så komplett og kompleks historie som utvikles og avvikles i fullkommenhet, i et sublimt språk der oversetteren har gjort sitt ytterste for å gi leseren en opplevelse utover det underholdende. Dette er en perfekt krim!»

 
Adresseavisen

«En krimklassiker … stor litteratur og et fyrverkeri av en krimroman … Hart tegner levende bilder av et samfunn i oppløsning og en familie med stadig større sprekker i grunnmuren. Han gjør deg kjent med et stort persongalleri og lar deg få egne mistanker før han overrasker på nytt. Dette er krim i toppklasse.»

 
Bergensavisen

«En velskrevet og intens familiehistorie av det gufne slaget, en amper fortelling i en lummer og svett atmosfære, en grøssende miks av Tennessee Williams og Erskine Caldwell.»

 
Bergens Tidende

«Når amerikansk kultur er god, er den virkelig god … Her er den god … John Harts språk er klart, rent, litt metallisk, med et kok av følelser, anelser og uro under det ytre glitteret. En meget verdig vinner av The Edgar Award!»

 
Fædrelandsvennen

«John Hart har virkelig gravd dypt i den store amerikanske verktøykassen i denne kriminalromanen.»

VG

«Denne boka kan trygt anbefales … Ved elven er en original krim med en slutt som leseren aldri ser komme.»

Dagbladet

«Saftig thriller om blod og stolthet, slektsgårder og gamle familiehemmeligheter i Sørstatene ... Definitivt ikke kjedelig ... særdeles gjennomtenkt ... Idet romanen er slutt, er man oppriktig lei seg over at den ikke varer lengre. Ikke minst er det forfriskende at noen tør å ta tak i de store temaene, som forpliktelsene i vennskap og slektskap, og vilkårene for tilgivelse, og faktisk kommer fra det med både æren og underholdningsverdien i behold.»

Dagens Næringsliv

«Dette er krim i særklasse. Dette er et skjebnedrama, og et dypdykk i menneskets innerste mørke. Beskrivelsene er elegante og fascinerende. Denne boken burde du virkelig lese!»

Familien

«Mesterlig omskyld og tilgivelse … løfter boka opp til eliteserien og vel så det … en strålende leseropplevelse som kan anbefales på det sterkeste.»

Moss Avis

«Dyp menneskekunnskap i spennende thriller … en story som både er uhyre spennende og som tar menneskesinnet på alvor. Selv om romanen har en fascinerende fremdrift med en rekke dramatiske episoder, er det forfatteren John Harts menneskekunnskap som imponerer i første rekke … “Ved elven” rommer et reflektert stoff man sjelden finner innenfor krimsjangren.»

Gjengangeren

"Ved elven understrekerat krim ogsåkan værestor litteratur.JohnHart (...) forteller sin nære historie med et nesten poetisk språk, samtidig som man hamrer og jages gjennom spenningskurven. Årets største positive overraskelse."

Elise Weseth, Oppland Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

John Hart har solgt nærmere 200 000 bøker i Norge og er den eneste forfatteren som har vunnet den høythengende Edgar-prisen for beste roman to ganger på rad (Det siste barnet og Ved elven). Hans bøker er oversatt til 30 språk og solgt til over 70 land. Hart gjør spenning til stor litteratur med sin poetiske penn og overbevisende skildringer av dypet i mørke menneskesinn og avsidesliggende samfunn i sørstatene. John Hart bor i North Carolina og i Virginia hvor han skriver på fulltid.

”Jeg ble født i Durham i North Carolina i 1965. Faren min var en ung kirurg og moren min en fransklærer som sa opp jobben for å ta seg av barna. Jeg studerte fransk litteratur ved Davidson College, og har siden tatt eksamen i jus og regnskapsføring. Jeg har jobbet i bank, som aksjemekler og som advokat. Jeg har også brukt mye tid på å pusse båter i Carolina, stelle helikoptre i Alaska og skjenke fatøl på en pub i London. Jeg tror jeg likte den siste jobben best. Min eneste virkelige drøm har vært å skrive godt. Før drev jeg mye med seiling, fløy helikopter og spilte golf, men den slags tidsfordriv er det blitt mindre av. Barna mine er små, og skrivingen tar mye tid. Nå har jeg egentlig bare tre store hjertesaker: familien, skrivingen og vern om North Carolinas villmark. Jeg håper etter hvert å få tid til flere, men akkurat nå får det holde.”
John Hart

www.johnhartfiction.com