Varsleren (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2009
Antall sider: 268
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202308469
Kategori: Krim
Omtale Varsleren

"Han kjørte rundt på den røde Suzukien overalt hvor det fantes mennesker, og han studerte dem med forskerens fascinasjon, som om de var eksotiske dyr. Han syntes de var underlige. Det var sensommer, og folk var ute i hagene sine. Han så småunger på trampoline, kvinner som lukte i bedene sine, mannfolk som vasket bil ute på gårdsplassen. En mann satt på huk og malte stakittgjerdet sitt, en kvinne plukket nyvasket tøy fra snorene. Og han likte det alt sammen. Han likte dette yrende livet, det kritthvite tøyet som blafret i vinden og lukten av maling. Han likte det, og han ville ødelegge det. Alle lever på en kant, tenkte han, og jeg skal vippe dem utfor."

En ung mor har lagt sitt lille barn til å sove under et tre i hagen. Hun føler seg helt trygg på at hun vil kjenne det om noen prøver å gjøre barnet noe vondt. Noen kommer ut fra skogen og river det heklede teppet av barnet, og den unge moren merker ingen verdens ting. Senere samme dag finner Konrad Sejer et kort utenfor døren hvor det står Helvete begynner nå!

Varsleren er den tiende romanen med førstebetjent Konrad Sejer.

Til toppen

Andre utgaver

Varsleren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Varsleren
Bokmål Ebok 2010
Varsleren
Bokmål Heftet 2010
Varsleren
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Karin Fossum:

Anmeldelser Varsleren

Ny seier for Sejer

"Spenning av høy kvalitet også denne gangen."

 
Sindre Hovdenakk, VG

"Karin Fossums siste bok er en sterk og god psykologisk thriller. Det vil forundre meg stort om ikke også denne blir filmet."

 
Camilla Sørbye, Drammens Tidende

"Denne nyeste og tiende romanen med Sejer bekrefter Fossums store fortellertalent, og hennes unike evne til å skape uforglemmelige, lavmælte portretter av helt vanlige hverdagsmennesker."

Turid Larsen, Dagsavisen

Befriende og klokt

"Å lese Varsleren er en befriende påminnelse om hva god krim også kan være. Rolig og innsiktsfull, om vanlige mennesker og (nesten) vanlige forbrytelser. (...) Så lenge kvaliteten, stilsikkerheten og originaliteten er på dette nivået, leser jeg så gjerne både en og flere bøker til med den avbalanserte, erfarne etterforskeren."

Ingrid Brekke, Aftenposten

Utsøkt spenning

"Alle tråder nøstes ikke pent opp til slutt, men likevel er dette mer spennende og intens lesning enn det meste av det som kalles thrillere. Det er lite som slår en god psykologisk spenningsroman, og Varsleren er et utsøkt eksempel på det."

Kurt Hanssen, Dagbladet

"Om det ikke har gått frem allerede; Varsleren er enda en svært vellykket bok fra Karin Fossums hånd."

Leif Ekle, NRK

Fossum på topp

"Varsleren er kanskje den beste av de bøkene hun har skrevet etter Elskede Poona. Den er dypt original, samtidig som Fossum kretser rundt de temaene hun alltid gjør."

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

(...)den tiende i Konrad Sejer-serien. Og den er helt på høyden med de beste i serien."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Fossum ryster

"Det grusomme skjer. Forfatteren svømmer ikke behagelig på overflaten, men dykker ned i mørket. Og når ting er ute av kontroll, når det grusomme virkelig skjer, setter likevel tvilen inn. Fossum gir oss ikke alle svarene, men på ypperlig vis beskriver hun hvordan det kan gå galt. Og at det kan være varselet om ulykke som får folk til å knekke."

Une Bratberg, Vårt Land

(...) har gjort furore igjen og begått en bok som både fryder og skremmer, isner og varmer."

Sigurd Ohrem, Sandejords Blad

"Karin Fossum skildrer hver enkelt skjebne i et medfølende språk, men sparer heller ikke på drastiske skildringer. Hun er ikke uten grunn en forfatter med internasjonal suksess."

Literatur blog

"Karin Fossums romaner er alltid bemerkningsverdige psykologiske studier av gjerningsmann og offer. Enda en gang skriver hun på imponerende vis hvorden det vonde, den subtile faren, trenger inn i den tilsynelatende ideelle tilværelsen. Bøkene hennes er gjennomgående leserverdige."

Kultur - in - Bonn.de

"Det er spennende å lese hvordan menneskene i bygda forandrer seg, hvordan livene deres faller sammen etter Johnnys grusomme vitser. En psykothriller som nesten kommer utenom de grusomme morddetaljene som ofte er vanlige i den nordiske krimlitteraturen."

Magazin am wochenende

Til toppen

Om forfatter

Karin Fossum er født i 1954 i Sandefjord. Hun debuterte allerede i 1974 med diktsamlingen Kanskje i morgen, som hun fikk Tarjej Vesaas' debutantpris for. Siden har hun gitt ut bøker i de fleste sjangre: dikt, noveller og romaner.

I 1995 kom Evas øye, den første kriminalromanen med den sindige Konrad Sejer som etterforsker, og Karin Fossums gjennombrudd i forhold til et stort publikum, var et faktum. Flere av romanene er filmatisert både for kino og TV. Fossum er tildelt Rivertonprisen to ganger.

Se oversikt over tilgjengelige utgaver i serien om Konrad Sejer her.

Karin Fossums bøker er oversatt til 25 språk, og belønnet med flere internasjonale priser. I 2005 var den engelske oversettelsen av Elskede Poona «runner up» i konkurransen om britiske Crime Writers' Associations Gold Dagger-pris, av mange regnet som verdens mest prestisjefulle pris for kriminallitteratur. Hun har også vunnet Los Angeles Times Book Prize for samme bok.

"I flere av hennes krimfortellinger er de psykologiske aspektene like interessante som selve oppklaringen. Dette samsvarer med en tendens man kan se i Fossums øvrige forfatterskap (...) nemlig en interesse for den avvikende eller skadde psyke." Per Thomas Andersen: Norsk litteraturhistorie, 2. utgave.