Vår utrolige hjerne (Heftet)

En nervepirrende fortelling om vår dynamiske og formbare hjerne

Forfatter:

Lisbeth Kristoffersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 240
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hjärnrevolutionen
Oversatt av: Kristoffersen, Lisbeth
ISBN/EAN: 9788202529390
Alder: 20 - 80
Omtale Vår utrolige hjerne
Denne boken kommer til å forandre ditt liv. Bokstavelig talt. Mens du leser og reflekterer over innholdet, forandres hjernen din. Nye forbindelser oppstår mellom ulike hjerneceller, andre forsterkes og atter andre svekkes.

Din intelligens påvirker alt du gjør, men alt du gjør, påvirker også din intelligens. Alt du tenker og alt du opplever, påvirker hjernen og dine evner.

Senere tids forskning har gitt oss et helt nytt bilde av hjernen. Tidligere trodde vi at den var statisk, og at hjernecellene ikke fornyet seg. Nå vet vi at den er et levende og fleksibelt system som, i likhet med en muskel, kan trenes opp.

Johan Norberg presenterer forskernes nye viten på en lett tilgjengelig og medrivende måte. Du får vite hvordan kultur, utdannelse og internett påvirker vår måte å tenke på, og hvordan vi kan dra nytte av vår kunnskap om hjernen i livets ulike faser: barndom, skole og studietid, yrkesliv og alderdom.

Til toppen

Andre utgaver

Vår utrolige hjerne
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser av Vår utrolige hjerne
«Det är en otroligt intressant bok.(…) ”Hjärnrevolutionen” påminner om böcker som Malcolm Gladwells ”Blink” eller Joshua Foers ”Moonwalk med Einstein”.»Patrik Svensson, Sydsvenskan
«(…) lettlest og rik på engasjerende eksempler og tankevekkende spørsmål. (…) Hjernen din vil ikke være den samme etter å ha lest denne boken - bokstavelig talt.»Eirik Newth, Aftenposten

Til toppen

Om forfatter
Johan Norberg er svensk idéhistoriker, forfatter og debattant og har skrevet en rekke bøker. For sine skriverier har han blant annet mottatt den tyske Hayek-medaljen og den amerikanske Antony Fisher Memorial Award.