Vår mann på kysten (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 208
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202509439
Kategori: Historie
Omtale Vår mann på kysten
Dette er den spennende beretningen om en av pionerene blant telegrafistene under krigen. Eivind Viken ble rekruttert i London etter en strabasiøs ferd fra Sverige, blant annet med tog gjennom Russland og Ukraina og med skip rundt Kapp det gode håp, og ble Secret Service-agenten som opererte fem radiostasjoner på norskekysten i tidsrommet fra høsten 1941 og fram til freden.

Til toppen

Andre utgaver

Vår mann på kysten
Bokmål Ebok 2016
Vår mann på kysten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Arnfinn Haga:

Anmeldelser av Vår mann på kysten
"Arnfinn Haga er «vår» mann når det gjeld andre verdskrigen. (...) ein biografi over ein som var viljug til å gje alt, og som fekk ingenting att og ingenting gratis etterpå."Egil Morland, Dagen
"Arnfinn Haga har ei eineståande evne til å formidla dei mest dramatiske hendingar i eit nøkternt kvardagsspråk, ofte med innslag av dialektord og uttrykk frå fiskarbønder og sjøfolk. Hans skildringar av livet og lagnaden til alle dei slitarane som hjelpte Viken og andre på liknande oppdrag, ofte med tap av både liv og eigedom som einaste takk, er forbiletleg. (…) "Vår mann på kysten" høyrer til mellom dei aller beste av Haga sine bøker."Nils Kvamsdal, Avisa Hordaland

Til toppen

Om forfatter
Arnfinn Haga er først og fremst kjent for sine bøker om norsk motstandskamp under den tyske okkupasjonen 1940-45.

I desember 2003 ble Arnfinn Haga tildelt Kongens fortjenestmedalje i gull for sitt omfattende forfatterskap om nordmenn i krig. Under overrekkelsen ble det gitt følgende begrunnelse: "Med dine bøker har du reist et minnesmerke over mange enkeltpersoners uegennyttige og modige virke med livet som innsats. Du har også formidlet stolte kapitler av vår krigshistorie til fremtidige generasjoner."

Arnfinn Haga er født i 1936 i Sagvåg på Stord. Han er utdannet lektor, og hadde sitt virke i gymnaset til 1975, da han gikk over til å bli forfatter på heltid. Hans første bok, Det regner i fjellet, utkom i 1974. Forfatteren bor i Os i Hordaland.