Vannet (Innbundet)

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kleifarvatn
Oversatt av: Løken, Silje Beite
ISBN/EAN: 9788202261122
Kategori: Romaner og Krim
Omtale Vannet

Vannet synker i innsjøen Kleifarvatn på Island. På merkverdig vis lekker det ut slik at stadig mer av sjøbunnen kommer til syne. Det gjør også et skjelett. Fastbundet til en gammeldags kortbølgesender av russisk fabrikat og med hull i kraniet. Erlendur og de andre etterforskerne må spørre seg om hvordan og ikke minst når, mannen havnet i sjøen.

Ganske snart får de brakt på det rene at det dreier seg om en forbrytelse som ble begått under den kalde krigen. Og et møysommelig arbeid med å finne ut hvem den døde er og hva som har skjedd, begynner. Samtidig som Erlendur og kollegene leter etter mer enn tredve år gamle spor fortelles en annen historie. Den handler om en ung islandsk student i Leipzig på sekstitallet, og om hans store kjærlighet, en ung kvinne fra Ungarn.

Henger beretningen om en gruppe islandske ungdommer, fulle av drømmer om et sosialistisk idealsamfunn sammen med forbrytelsen i Kleifarvatn? Har deres møte med en kommuniststat der meningslikhet og angiveri er satt i system, noe med et lidenskapelig mord å gjøre? Erlendur jakter på sannheten, men han vet ikke hvor han skal begynne å lete.

Se produktark [pdf]

Til toppen

Andre utgaver

Vannet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Arnaldur Indridason:

Om forfatter
Arnaldur Indridason er født i 1961. Han har har studert historie ved universitetet i Reykjavik og skrevet en avhandling om islandsk film, men det er som krimforfatter han er mest kjent. I to år på rad fikk han Glassnøkkelprisen. I 2005 ble hans bøker hedret med den engelske krimprisen Golden Dagger, som gis til årets beste krimbok på engelsk og den svenske Martin Beck-prisen.

I 2004 kom han for første gang ut på norsk med romanen Myren. Etterforskeren Erlendur Sveinsson har vært gjennomgangsfigur i de fleste av kriminalromanene til Indridason, men de siste årene er det kommet bøker med nye etterforskere.

Oversikt over alle tilgjengelige utgivelser i serien om Erlendur Sveinsson finner du her.

Oversikt over serien om Flovent og Thorson finner du her.

Oversikt over serien om Konrad finner du her.