Vampyrlus! (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 48
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202366698
Kategori: Bildebøker
Alder: 3 - 7
Omtale Vampyrlus!

Mimmi og Mattis er bestevenner. Mimmi bor i oppgang A og Mattis i oppgang B. De går i samme barnehage. Og hver dag leker de i sandkassen. De bygger byer med veier og hus. (Mimmi er ordfører, Mattis jobber på bensinstasjonen.) Men så flytter Astrid inn og ødelegger alt! Det Mimmi trenger nå, er en plan for å vinne Mattis tilbake.

En tidløs og samtidig moderne bildebok om vennskap og sjalusi … OG VAMPYRLUS.

Til toppen

Anmeldelser Vampyrlus!

Festlig vampyrunderholdning

"Vampyrlus er ei morsom og underholdende barnebok som rent tematisk treffer blink i forhold til hva barn i førskolealder er opptatt av. (...) Dette er ei bok som beskriver barns følelser og reaksjoner på en ærlig og likefrem måte. (...) Vampyrlusidéen er også nifs nok til å holde på spenningen gjennom hele boka. Tiril Valeur er en dyktig illustratør. Hun makter å gi hovedpersonene karakter og det lille ekstra som gjør at denne boka skiller seg ut i mengden. Det er også befriende å lese ei barnebok som ikke beskriver gutter og jenter på en kjønnskarikerende måte samtidig som den unngår å fremstille gutter og jenter i politisk korrekte roller. Den åpner istedenfor flere måter å være gutt og jente på."

 
Irene Trysnes, Fædrelandsvennen

Ned med inntrengeren!

"Det er skildringen av sjalusien som gjør historien relevant. Den kan ramme hardt, selv hos de yngste. Morsom er også avslutningen. Den overrasker."

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"Tekst og bilde samarbeider godt i formidlingen av relevante temaer (...) Mimmi er en handlekraftig – og kreativ! – heltinne. Hun går ikke av veien for innviklede metoder for selv å oppnå lus, og det oppstår morsomme situasjoner både hos eldre skolegutter og hjemme med mor og far. Mimmi er på mange måter framstilt med tradisjonelle gutte-egenskaper, både når det gjelder hennes indre og ytre trekk. Hun er følsom, men uredd og sjefete. Hun er verken sukkersøt eller yndig (...) Aarøs tekst gir illustrasjonene rom til å fortelle. Store hoder med tilhørende store øyne er sentralt i oppslagene, og ved hjelp av tydelig ansiktsmimikk (en konsentrert tunge, en tåre og litt snørr, et fårete smil ...) får Valeur fram de ulike uttrykkene i boka. Motsetningene er karikerte, men personene er likevel levende, og også de små leserne vil oppleve sinnsstemningene som kommer fram i bildene. (...) Vampyrlus har en klart definert målgruppe: barnehagebarn. Og det er heller ingen tvil om at boka er funksjonell i barnehagesammenheng."

Hilde Dybvik, Barnebokkritikk.no

"En tidløs og samtidig moderne bildebok med humoristiske illustrasjoner. (…) En klassisk barnefortelling om vennskap og sjalusi."

 
Hege Fosser Pedersen, Foreldre & Barn

Herlig om sjalusi

"Om vennskap og sjalusi i barnehagen handler Selma Lønning Aarøs bildebok «Vampyrlus!», med kraftfulle illustrasjoner av Tiril Valeur (...) denne høyst sjarmerende bildeboka"

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Til toppen

Om forfatter

Selma Lønning Aarø (f. 1972) kommer fra Stord, men bor nå i Fredrikstad. Hun debuterte i allerede i 1995 med Den endelige historien, som var vinner av Cappelens konkurranse for beste debutroman. Aarø har utgitt en rekke bøker i ulike sjangere, og har skrevet både for voksne og barn. Hun har også redigert tre årganger av Cappelens debutantantologi Signaler – alle med Nils-Øivind Haagensen som medredaktør.

Vill ni åka mera? (2003), har blitt betegnet som Aarøs gjennombrudd. Med denne romanen ble hun også nominert til Brageprisen.

Barnebøkene om tøffe Milla (Milla bestemmer, 2016, Milla leter etter gull, 2019 og Milla redder Amazonas, 2021), alle illustrert av Tiril Valeur, er blitt favoritter både for ferske lesere og som høytlesningsbøker.

Selma Lønning Aarø har i en årrekke vært spaltist i Dagbladet og Klassekampen. Hun er kjent for sin selvironiske og humoristiske stil.