Vaffelfisken (Innbundet)

Serie: Reven og Grisungen 12

Forfatter:

Per Dybvig (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 56
Illustratør: Dybvig, Per
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Reven og Grisungen
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202490331
Kategori: Høytlesning og Bildebøker
Alder: 5 - 9
Omtale Vaffelfisken

Reven og Grisungen har lånt ei fiskebok med bilder av alle slags fisker og sjødyr. Flere av fiskene ser helt merksnodige ut, som f.eks. Gurglefisken. Andre igjen ser sykt vonde ut å spise. Potetflabben er en slik fisk, den er U. V. P. P. – Usedvanlig Vond På Pizza … Men så er det også noen som ser skikkelig gode ut, og aller mest fristende er Vaffelfisken. En sånn vaffelfisk, det kunne Grisungen godt tenke seg til middag. I fiskeboka Reven har lånt på biblioteket, står det at vaffelfisk kan bli helt opp til tre kilo tunge. Tenk det, da, TRE KILO VAFFEL?

De to vennene drar på fisketur, men kanskje er det mer enn vaffelfisk som lurer i dypet ...

Vaffelfisken er den tolvte boka om Reven og den retthalede Grisungen. Også denne gangen er de i toppform, slik Rørvik og Dybvig har vært det siden den første boka kom, for tjue år siden.

Til toppen

Andre utgaver

Vaffelfisken
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Reven og Grisungen Sommerspesial
Bokmål Innbundet 2021
Anmeldelser Vaffelfisken

Kvalitetsmoro i 20 år

"De to følgesvennene har holdt ut med hverandre i tjue år, helt siden debutboka «Reddikhaien» (1986). Kombinasjonen av mat og sjødyr også i årets tittel, er kanskje en liten markering av jubileet. I «Vaffelfisken» havner vennene på dypt vann, og i stedet for fisk på spagettien, får de en Bartenøkk, også kalt dypets bart, i stavmikseren (les: båtmotoren). […] Rørviks språklige lek og bilder bidrar til å gi bøkene litterær kvalitet. Han er ikke redd for adjektiver, her er gigantiske dotter og katastrofale fuglereir. Similer og billedlige formuleringer løfter teksten. Som der spagettien etter et mesterkast vaser seg og «og styrtet i vannet som en kraftig regnbyge». Rørvik tør strekke språket, og det er en god ting […] Illustratør Dybvig tegner som før fritt og kreativt, med talent for det nifse. «Bartenøkken» i årets bok har likheter med Kittelsens udyr og er regelrett uhyggelig. Streken er umiskjennelig, rufsete og vittig, og sanselig […] Gøyale påhitt verbalt og visuelt preger serien om Reven og Grisungen. Også «Vaffelfisken» er god historiefortelling inspirert av eventyr, med morsomme dyr gitt menneskelige attributter og svakheter. Dette er bøker som overrasker, som vi ler av og blir glad i. Kort sagt: Kvalitetsmoro for småtroll."

 
Maya Troberg Djuve, Dagbladet

"En frisk og fantasifylt fi skehistorie tilglede for små og store lesere."

Biblioteket anbefaler, Byavisa Fredrikstad

Til toppen

Om forfatter

Bjørn F. Rørvik er født i 1964. Han er oppvokst i Østre Jevnaker på Hadeland, nå bor han på Oppsal i Oslo. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien, som er illustrert av Per Dybvig. Sammen med illustratør Ragnar Aalbu står han også bak en detektivserie for barn om mesterdetektiven Purriot. Han har også laget en rekke tøysete og lettleste vitse- og gåtebøker i Leseløveserien sammen med illustratør Eivind Gulliksen.

Alle Bjørns bøker er fulle av humor og morsomme påfunn, og flere av dem er solgt til utlandet.

Før han ble forfatter, jobbet Bjørn F. Rørvik med film- og videoproduksjon, som frilanser for lokalavis, kinomaskinist og radiotekniker. Han har utdannelse i Media og kommunikasjon fra Distriktshøgskolen i Volda.

Bjørn kan ganske mye om fugler og dyr og liker å reise rundt i Norge på forfatterbesøk.

Bøker i serien