Uvitenheten (Innbundet)

Forfatter:

Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 148
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: L'Ignorance
Oversatt av: Jensen, Kjell Olaf
ISBN/EAN: 9788202213190
Omtale Uvitenheten

Uvitenheten er historien om to tsjekkiske emigranter, Irena og Josef, som tilfeldig møtes på flyplassen i Paris da de begge er på vei hjem til Praha etter tyve års utlendighet. Irena gjenkjenner raskt Josef som sitt livs tapte kjærlighet, og de avtaler å treffes noen dager senere, etter å ha unnagjort familiebesøkene. Josef kan på sin side ikke huske å ha truffet Irena før, men blir umiddelbart sjarmert av henne, og identifiserer seg straks med hennes følelse av å være en fremmed i sitt eget land. Verken stevnemøtet eller det som skulle være Den store hjemkomsten, blir helt som Irena hadde håpet.
Det er en bok om hva som knytter oss til steder og mennesker, men også en bok om det vi ikke vet, det vi ikke ønsker å vite, og det vi har glemt eller misforstått fullstendig.

Orig.tittel: L'Ignorance

Oversatt av Kjell Olaf Jensen

Anmeldelser:

"Nøktern og stilsikker tekst"
Svein Johs Ottesen, Aftenposten
Les hele anmeldelsen

"..Men stoffet synes gjennomlevd og er kontrollert og elegant behandlet."
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad
Les hele anmeldelsen

Uvitenheten
Knut Ameln Hoem
Les hele anmeldelsen

Les også:

"Livet er et annet sted"
Artikkel i Dagbladet

Kule bøker
Artikkel NRK Litteratur


Til toppen

Andre utgaver

Uvitenheten
Bokmål Heftet 2017
Om forfatter

Milan Kundera er født i 1929 og begynte å skrive i hjemlandet Tsjekkoslovakia, men emigrerte til Frankrike i 1975. Bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk, og flere av dem har oppnådd status som moderne klassikere. Milan Kundera er regnet som en av Europas viktigste nålevende forfattere og har mottatt en rekke priser. Tilværelsens uutholdelige letthet, som kom på norsk første gang i 1984, er den mest kjente av alle hans bøker. Boken er filmatisert og har blitt en av filmens klassikere, med Juliette Binoche i hovedrollen.