Utvikling av Tore Linné Eriksen og Karen Brit Feldberg (Ebok)
Ebok

Utvikling (Ebok)

En innføring i utviklingsstudier

Forfatter:

og

Ingen angrerett. Umiddelbart tilgjengelig i Tanum e-bok leseapp eller på Min side. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag     Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 335
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202472016
Kategori: Samfunnsvitenskap , Grunnskolelærerutdanning , Historie, religion og filosofi og Fagbøker
Fag: Historie, Lærerutdanning, Samfunnsfag, Sosiologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale: Utvikling

Internasjonale utviklingsstudier er i dag et fag ved flere universiteter og høgskoler. Denne boka gir en grundig, men samtidig lett tilgjengelig innføring i de store spørsmålene som utviklingsstudier handler om: Nord/Sør-forhold, fattigdom, ulikhet og miljø. Det legges vekt på en tverrfaglig tilnærming, og både historiske, kulturelle, økonomiske og politiske perspektiver trekkes inn. Gjennom tolv kapitler belyser forfatterne de sentrale temaene i faget, som globalisering, utviklingsland i det internasjonale systemet, kjønnsperspektiver, kultur, utdanning, befolkning, mat, sosiale bevegelser, politiske regimer og utviklingssamarbeid. Det hentes eksempler fra alle deler av Sør, i tillegg til at utviklingsstudienes faghistorie, teorigrunnlag og kjernebegreper blir presentert og diskutert.

Utvikling retter seg i første rekke mot bachelorstudenter på utviklingsstudier, men vil i tillegg være av stor interesse for lærerstudenter, journalister og andre som skal undervise i eller arbeider med Nord/Sør-spørsmål.

Alle forfatterne er tilknyttet Høgskolen i Oslo og Akershus.

Denne e-boka tilsvarer p-bokas 1. utgave, 1. opplag, utgitt 2013.

Til toppen

Andre utgaver

Utvikling
Bokmål Heftet 2013
Om forfatter
Tore Linné Eriksen er faglitterær forfatter, historiker og professor i utviklingsstudier ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har tidligere utgitt flere lærebøker i historie for videregående skole og en rekke bøker med temaer fra afrikansk historie, folkemordsstudier og Nord/Sør-forhold, som bl.a. «Det første folkemordet i det tjuende århundret. Namibia 1903-1908» (2007) og «Nelson Mandela – et liv i kamp mot rasisme og undertrykking» (2002). Karen Brit Feldberg er cand.real. med utviklingsgeografi hovedfag og er høgskolelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har gjort konsulentarbeid gjennom flere år, for blant andre UNESCO og Norad, med spesielt fokus på utdanningens betydning for utvikling.