Utvikling (Heftet)

En innføring i utviklingsstudier

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 336
Forlag: Høyskoleforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276349627
Kategori: Samfunnsvitenskap og Grunnskolelærerutdanning
Fag: Lærerutdanning, Samfunnsfag, Sosialantropologi, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Utvikling

Internasjonale utviklingsstudier er i dag et fag ved flere universiteter og høgskoler. Denne boka gir en grundig, men samtidig lett tilgjengelig innføring i de store spørsmålene som utviklingsstudier handler om: Nord/Sør-forhold, fattigdom, ulikhet og miljø. Det legges vekt på en tverrfaglig tilnærming, og både historiske, kulturelle, økonomiske og politiske perspektiver trekkes inn. Gjennom tolv kapitler belyser forfatterne de sentrale temaene i faget, som globalisering, utviklingsland i det internasjonale systemet, kjønnsperspektiver, kultur, utdanning, befolkning, mat, sosiale bevegelser, politiske regimer og utviklingssamarbeid. Det hentes eksempler fra alle deler av Sør, i tillegg til at utviklingsstudienes faghistorie, teorigrunnlag og kjernebegreper blir presentert og diskutert.

Utvikling retter seg i første rekke mot bachelorstudenter på utviklingsstudier, men vil i tillegg være av stor interesse for lærerstudenter, journalister og andre som skal undervise i eller arbeider med Nord/Sør-spørsmål.

Alle forfatterne er tilknyttet Høgskolen i Oslo og Akershus, der Tore Linné Eriksen er professor og Karen Brit Feldberg høgskolelektor.

Til toppen

Flere bøker av Tore Linné Eriksen og Karen Brit Feldberg:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Utvikling

Nyttig innføringsbok om utvikling

«Eriksen og Feldbergs bok er et hederlig forsøk på å gjøre det umulige, og den er langt på vei vellykket. Boka vil fungere godt som en lærebok med sin pedagogiske stil og brede tilnærming. [...] «Utvikling: En innføring i utviklingsstudier» er derfor et godt gjennomført prosjekt som formidler grunnleggende kunnskap om viktige temaer.»

Benedicte Bull, Bistandsaktuelt 10. februar 2014

Til toppen

Om forfatter

Tore Linné Eriksen (f. 1945) er historiker, faglitterær forfatter og professor emeritus ved OsloMet – Storbyuniversitet. Hans nyeste bok er Afrika. Fra de første mennesker til i dag (2019).

Karen Brit Feldberg er cand.real. med utviklingsgeografi hovedfag og er høgskolelektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har gjort konsulentarbeid gjennom flere år, for blant andre UNESCO og Norad, med spesielt fokus på utdanningens betydning for utvikling.