Utrygg havn (Innbundet)

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 560
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Broken harbour
Oversatt av: Kolstad, Henning
ISBN/EAN: 9788202340834
Kategori: Krim
Omtale Utrygg havn

To barn og deres far blir funnet død i Broken Harbour, en spøkelsesaktig og halvferdig forstad til Dublin. Deres mor er hardt skadet og fraktes til intensivavdelingen. Ifølge drapsavdelingens stjernedetektiv, Scorcher Kennedy, bør saken være grei: Familiefaren var dypt nedbrutt pga økonomiske problemer, så han drepte barna sine og forsøkte å drepe sin kone før han tok sitt eget liv.

Men flere detaljer er uforenlige med dette hendelsesforløpet , og sporene peker i forskjellige retninger. Samtidig vekker hendelsene i Broken Harbour til live gamle minner hos Scorcher, og han sitter etter hvert i en floke av personlige utfordringer og vanskelig politiarbeid.

Til toppen

Uhyggelig bra krim
Ingvar Ambjørnsen, VG

Andre utgaver

Utrygg havn
Bokmål Ebok 2013
Utrygg havn
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Tana French:

Anmeldelser av Utrygg havn
"En gnistrende god fremstilling av komplisert etterforskningsarbeid, i tillegg et vondt og sylskarpt portrett av mennesker hvis drømmer går i tusen knas. En ødelagt familie, to ærlige politimenn og en intens historie."
 
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende
"Hennes unike begavelse for det dystre, kobler sammen et svært konkret bilde av et samfunn i fritt fall og det oversanselige; Det skal ikke mange kvadratcentimeter med gress til før vi får føling med voldsom naturmystikk. Komposisjonen er streng, og alle handlingstråder unyttes maksimalt; alt i alt en svært god politikrim."
 
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

Uhyggelig bra krim

"La en ting være klinkende klart: Med Utrygg havn har Tana French nok en gang begått dundrende god kriminalroman."
 
Ingvar Ambjørnsen, VG

Krimforfatternes egnes tips til god påskekrim

"Skummelt, skremmende men uhyre velskrevet og innsiktsfullt."Chris Tvedt, BA
"Gripende og spekket med skjønnlitterære kvaliteter."Gunnar Gran, Stavanger Aftenblad
"Utrygg havn er en uhyggelig psykologisk thriller om hvordan økonomisk krise kan drive respektable samfunnsborgere til handlinger som ellers ville vært fremmed for dem. Samtidig er boken en drivende god krim som legger vekt på politiarbeid og samspillet mellom politiets to hovedetterforskere. Forfatteren klarer å holde på spenningen helt til siste kapittel. Ikke bare lurer vi på hvem som utførte forbrytelsen, men hvorfor det skjedde. Er du ute etter en spennende, velskrevet og aktuell krim kan jeg anbefale Utrygg havn."Charlotte Gulbraar, Lørenskog Bibliotek

Til toppen

Om forfatter
Tana French har vokst opp i Irland, Italia, USA og Malawi, siden 1990 har hun bodd i Dublin. Hun er utdannet skuespiller fra Trinity College i Dublin og arbeider med teater og film ved siden av skrive romaner. Med sin debutroman Skogen (2007) plasserte hun seg rett i den internasjonale toppklassen av krimforfattere. Hun har vunnet en rekke priser, blant annet Edgar, Anthony, Macavity, Barry og ICVA Clarion Awards. Flokkdyr er nok en oppsiktsvekkende roman fra prisbelønte Tana French.