Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 (Heftet)

Forfatter:

Hege Susanne Bergan (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Neverojatnyje proisjestvija v zjenskoj kamere no 3
Oversatt av: Bergan, Hege Susanne
ISBN/EAN: 9788202765736
Kategori: Romaner
Omtale Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3

Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 av Kira Jarmysj er en varm og underholdende oppvekstroman – og en sterk historie om å være ung kvinne i dagens Russland.

En time-out på ti dager er kanskje nettopp det Anja Romanova trenger for å få orden på et par ting – som det forvirrende trekantforholdet til Sonja og Sasja, eller den mislykkede karrierestarten i UD. De ti dagene må imidlertid tilbringes på en celle med fem andre kvinner. Blant dem er Maja, som investerer i tuning av bryst og rumpe, Natasja, som har sonet i en ekte fangeleir, og Ira, som bytter sex mot øl og vodka. Selv er Anja dømt for å ha oppfordret til en ulovlig demonstrasjon.

Seks liv kolliderer i et fengsel i Moskva, eksplosivt og noen ganger komisk, i en roman som gjenspeiler Russland i landets fulle motsetning. Her er fattigdom og rikdom, protestvilje og Putin-troskap, flytende identiteter og kjønnskonservatisme. Mens én drømmer om bokhvete, savner den andre Bali.

Kira Jarmysj (f. 1989) er mest kjent som Aleksej Navalnyjs pressetalskvinne. Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 er skrevet med følsomhet og presisjon – og med kraften og raseriet til den nye generasjonen russere som tross alle tilbakeslag er de som eier fremtiden.

«En veldig interessant roman, og ikke minst er den interessant å lese akkurat nå.» Marta Norheim, NRK P2

«Heldigvis går Jarmysj i stor sirkel rundt det banale. Dette er kvalitetslitteratur og ikke et debattinnlegg.» Ivar Dale, Vårt Land

«Vi trenger å vite mer om vårt mest fjerne naboland. Jarmysj’ debut er et godt sted å begynne.» Erle Marie Sørheim, Aftenposten

«Tankevekkende tidsbilde av diktaturets tilstand.» Arne Dvergsdal, Dagbladet

«En uhyggelig aktuell debut.» Bok365.no

Til toppen

Andre utgaver

Om forfatter

Kira Jarmysj (f. 1989) er utdannet ved den prestisjetunge diplomatskolen MGIMO i Moskva. Hun jobbet med kommunikasjon i flybransjen før hun i 2014 ble Aleksej Navalnyjs pressetalsperson. Hun har siden 2018 sonet en rekke kortere fengselsstraffer, og lever i dag i politisk eksil i Vest-Europa.